[B2B E-Commerce personalisatie]

Personalisatie in B2B E-Commerce

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[B2B E-Commerce personalisatie]

Personalisatie is een onmisbaar onderdeel geworden van de hedendaagse B2B E-Commerce. De E-Commerce technologie, en steeds meer geautomatiseerde werkwijzen maken het gemakkelijker dan ooit om uw prospects en klanten te bereiken en te bedienen waar, wanneer en hoe ze willen.

Wist u dat 74% van de klanten zich gefrustreerd voelt wanneer website-inhoud niet gepersonaliseerd is?

Uit een onderzoek van Business 2 Community blijkt dat personalisatie de winst van een bedrijf met 15% kan verhogen. Dit komt deels omdat 75% van de klanten een sterke voorkeur heeft om weer bij hetzelfde bedrijf hun aankoop te doen. Dit bedrijf kent hun naam en kan relevante producten aanbieden. Na het implementeren van personalisatie ziet 93% van de bedrijven een toename in conversiepercentages.

In het E-OPS CMS zijn er verschillende mogelijkheden om de klantervaring voor B2B-kopers slim te personaliseren. Dit zonder veel handmatig werk. Onderstaand enkele mogelijkheden.

Gepersonaliseerde prijzen

Prijzen, marges, kortingspercentages op specifieke producten of productgroepen die afgestemd zijn op persoonlijke prijsafspraken.

Gepersonaliseerde product assortiment(en)

Alleen toegang tot (delen van) het assortiment toegespitst op de behoefte van de klant of gebruiker (gebruiksrollen) of gecontracteerd zijn.

Dynamische inhoud

Content die zich aanpast aan de actuele klant informatie uit uw cms en ERP-systeem, zoals accountgegevens, gegevens over eerder geplaatste orders, winkelwagen simulatie en eerdere bekeken zoekopdrachten.

Persoonlijke productaanbevelingen

Het tonen van een rijtje producten die andere mensen ook kochten. Hoe vaker een product of een dienst is afgenomen, hoe groter het vertrouwen wordt van anderen die dit nog willen gaan doen.

Inzet Guided Search

Leidt de webshopbezoeker in de kortst mogelijke weg naar de bestelknop. In een database met miljoenen artikelen vindt uw klant of prospect binnen vier klikken wat hij zoekt.

Mijn omgeving

24/7 real-time service aan uw klanten. Op een persoonlijke pagina heeft de klant inzicht in gegevens uit verschillende bronnen en kan hij zaken regelen. Denk hierbij aan artikelen bestellen, artikelen retourneren (RMA), bestelhistorie, herbestellen, opslaan van favorieten, facturen inzien, berichten en meldingen, rapportages en contact met de klantenservice. Dit is handig gebundeld in één online klantomgeving. Met een Mijn Omgeving vergroot u de klanttevredenheid, draagt u bij aan klantbinding én creëert u businesskansen.

Eigen gebruikersrollen

Webshop klanten kunnen hiermee hun eigen gebruikers beheren. Hierdoor zijn uw klanten flexibeler in het beheren van gebruiksaccounts voor inkoopmedewerkers. Ook heeft de webshop klant een handig gebruikersoverzicht waar gebruikers actief en inactief kunnen worden gezet en nieuwe gebruikers eenvoudig toegevoegd kunnen worden.

Automatisch genereren van bestellijsten

Uit deze lijsten (inclusief favorieten) kan besteld worden op basis van het bestelgedrag van de klant. De webshop klanten bestellen het juiste product in de juiste hoeveelheid. Dit geeft ze ontzorging.

Laatst bekeken producten op gebruikersniveau

Webshop klanten zoeken regelmatig een product die zij een dag eerder of langer geleden hebben bekeken. Op deze manier is het snel vindbaar en bespaart het ze tijd met online bestellen

Gepersonaliseerde content volledig per klant te beheren

De informatie is afgestemd op de klant. Bepaalde onderdelen zijn niet of minder zichtbaar, wat de klant een kader geeft om keuzes in te maken die bij zijn wensen en behoeftes passen.

Als webshop eigenaar kunt zelf ook door middel van Azure de zoekresultaten manipuleren, zodat de klant bij generieke zoektermen direct de resultaten krijgt die in zijn segment van toepassing zijn. Na inlog volgt direct een pagina met de klant zijn favoriete producten, zijn specifieke handleidingen, documenten en afspraken.

 

 

 

De rol van marketingtechnologie bij het ondersteunen van personalisatie-initiatieven

Naast de mogelijkheden in E-OPS CMS zijn er nog andere mogelijkheden om de klantervaring voor B2B-kopers slim te personaliseren.

Marketing Automation

De integratie van een Marketing Automation systeem zoals bijvoorbeeld Mailchimp, HubSpot, Eloqua of Sharpspring in uw webshop kunnen middels gepersonaliseerde e-mails uw webshop bezoekers op maat helpen met hun aankoop keuze. De webshop klant heeft leveringsgemak en u bespaart tijd en de verzending van irrelevante e-mails.

Integratie van klantbeoordelingen in uw webshop bij het juiste product

De nieuwe generatie B2B-kopers vertrouwt op sociaal bewijs voor hun aankopen, omdat dit als objectiever wordt gezien dan verkoopraatjes. Daarnaast is het mogelijk om bij klantbeoordelingsproviders na een instelbare tijd een geautomatiseerd e-mail voor een beoordelingsverzoek te versturen van de aankoop.

Analytics en tracking

Door middel van Google Analytics en eventueel Marketing Automation krijgt u inzicht in wat klanten online doen in uw webshop en hoe zij omgaan met de gepersonaliseerde content. Op die manier komt er inzicht wat er goed en minder goed werkt en welke zaken geoptimaliseerd kunnen worden voor een nog betere personalisatie.

 

Benieuwd hoe u personalisatie kunt inzetten binnen uw B2B E-Commerce proces? En welke voordelen dit voor u oplevert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en samen met u bekijken wij de mogelijkheden.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op