[Naadloze integraties]

Naadloze integraties

Vertrouwd door 100+ klanten

Ecommerce
Ecommerce
Ecommerce
Ecommerce
[Hoe integreer ik mijn webshop met andere systemen]

Integreer uw webshop met relevante systemen en applicaties

Een webshop is een krachtig online verkoopkanaal voor ieder handels- of productiebedrijf, maar wanneer uw E-Commerceplatform losstaat van andere systemen levert het u veel extra werk op. Om uw webshop integraal onderdeel te laten zijn van uw bedrijfsprocessen en om te voorkomen dat u veel bezig bent met administratieve taken, integreert u uw webshop met relevante systemen en applicaties.

Koppel uw webshop met TecCom en TecDoc

TecCom is een B2B-platform voor de internationale automotive aftermarket, interessant voor zowel groothandels als leveranciers. TecCom zorgt er namelijk voor dat elke groothandel met aangesloten leveranciers kan communiceren en andersom. U automatiseert eenvoudig en realtime processen rondom het verzendadvies, voorraadorders en documentatie. Wanneer u koppelt met TecDoc-catalogi kunnen garages, handelsbedrijven of onderdelenfabrikanten van voertuigen gemakkelijk de benodigde onderdelen via VIN (voertuigidentificatienummer) of kenteken identificeren en bestellen. Met deze koppelingen bespaart u tijd en kosten en reduceert u retouren, omdat u de juiste bestellingen plaatst.

Integratie met elk ERP-systeem

Een moderne webshop kan eigenlijk niet meer zonder koppeling met het ERP-systeem. Deze koppeling zorgt er namelijk voor dat uw webshop onderdeel wordt van de bedrijfsvoering en dat uw bestelling automatisch wordt afgehandeld. Vanwege de realtime integratie is alle informatie op uw webshop over artikelen, voorraden, klantgegevens en prijzen altijd actueel. Welk ERP-systeem u ook gebruikt (bijvoorbeeld Oracle, SAP, Exact, AFAS, Accountview, Unit4, Navision, Isah, Kerridge CS of King), we kunnen uw webshop met elk back-endsysteem integreren.

Veilig online betalen

U wilt de check-out zo soepel mogelijk laten verlopen en daar hoort uiteraard een veilige betaalomgeving bij. Door deze mogelijkheid te bieden, realiseert u een hogere conversie en bespaart u bovendien veel tijd en kosten rondom de administratie van webshopbetalingen. U kunt uw webshop koppelen met iDEAL, PayPal, Ingenico, MultiSafePay of welke betaalprovider dan ook. Verder behoort een koppeling tussen het betaalsysteem en uw ERP-omgeving tot de mogelijkheden. Op die manier kunt u betalingen volledig geautomatiseerd afhandelen.

OCI-koppeling

Voor grote afnemers is het interessant om een directe koppeling te maken tussen hun inkoopsysteem en uw webshop. Deze OCI-koppeling (Open Catalogue Interface) maakt het mogelijk dat uw klant direct inlogt via het eigen systeem op uw webshop, gepersonaliseerde assortimenten en prijzen te zien krijgt en een bestelling plaatst. De bestelling wordt via het OCI-protocol geïmporteerd in het inkoopsysteem van uw klant. OCI-koppelingen zijn mogelijk voor SAP, Oracle, T-Blox, GHX, Ariba en Hubwoo en andere back-endsystemen en scheelt u en uw klant veel handmatig werk.

Medewerker budgetshop

Of uw klant een personeelsbestand heeft van tientallen of tienduizenden werknemers, met een medewerker budgetshop kan iedereen zelf de benodigde bedrijfshulpmiddelen bestellen. Per afdeling kunnen personeelsmanagers de juiste functionaliteit inrichten, zoals assortiment, budgetten en rapportages. Medewerkers krijgen een persoonlijk budget, maar kunnen ook zelf bijbetalen wanneer dat budget op is. De uitvoering en administratie van de inkoop, van bijvoorbeeld bedrijfskleding of kantoorartikelen, is met een medewerker budgetshop volledig geautomatiseerd.

Andere handige koppelingen

Via uw webshop verzamelt u dagelijks veel informatie. Deze informatie kunt u samenbrengen en analyseren via verschillende tools, zoals Google Analytics. Google Analytics verzamelt gegevens over uw websitebezoekers, zoals: welk apparaat gebruiken ze, uit welk land komen ze en welke productpagina’s bezoeken ze het meest en het langst. Andere data die u proactief kunt verzamelen, zijn klantreviews. Ook hiervoor is het mogelijk een koppeling te realiseren tussen uw webshop en reviewplatforms, zoals Trustpilot en Kiyoh, om klantbeoordelingen te verzamelen.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op