[Risicobeheersing]

Risicobeheersing

Vertrouwd door 100+ klanten

ITbeheer
ITbeheer
ITbeheer
ITbeheer
[Risicobeheersing]

Voorkom datalekken, hoge kosten en imagoschade

Hoe vaak hoort u wel niet dat een bedrijf is gehackt of geïnfecteerd met ransomware? Bescherm gevoelige bedrijfs- en persoonsgegevens tegen cybercriminelen om datalekken, hoge kosten en imagoschade te voorkomen.

Phishing en ransomware

Phishing en ransomware hebben serieuze gevolgen voor de bedrijfscontinuïteit. Bij phishing wordt uw bedrijfsnetwerk geïnfecteerd met schadelijke software, vaak verstuurd via een professioneel uitziende e-mail. Ransomware is zogenaamde gijzelingssoftware, waarbij uw bestanden worden versleuteld na het aanklikken van een malafide link of downloaden van een schadelijk bestand. Ransomware kan zelfs het hele bedrijfsnetwerk platleggen. Cybercriminelen vragen vaak een grote som geld om uw gegevens weer vrij te geven.

Andere digitale dreigingen

Online misleiding vindt o.a. plaats via catfishing: iemand neemt een valse identiteit aan om slachtoffers te verleiden tot het overmaken van geld of delen van persoonlijke gegevens. Deze vorm zien we vaak terugkomen in het datingcircuit. Maar catfishing kan ook gevolgen hebben voor uw bedrijf, denk aan een financiële medewerker die hiervan het slachtoffer wordt en de zakelijke creditcard gebruikt om geld over te maken.

Een nieuwe vorm van een online dreiging is cryptojacking, waarbij de rekenkracht van uw computer of zelfs netwerkserver wordt gebruikt om cryptovaluta te delven (cryptomining). Wat u ervaart is waarschijnlijk een langzamere pc of server. De kracht van deze kwaadaardige software is namelijk om verborgen te blijven voor het slachtoffer, zodat cryptomining op uw kosten kan doorgaan.

Virussen en malware stoppen

Hoe prettig is het als u een verdedigingslinie kunt opbouwen tegen al dit soort digitale dreigingen? Een soort poortwachter die continu al het netwerkverkeer monitort en ongewenste activiteiten direct blokkeert en schade voorkomt. Een firewall, zoals de Sophos XG Firewall, voor uw bedrijfsnetwerk scant alle binnenkomende en uitgaande gegevens op verdachte herkomst of inhoud. Virussen, spyware, inbraakpogingen en spam worden meteen geïdentificeerd en geïsoleerd om te voorkomen dat malware zich verspreidt binnen uw netwerk.

Bescherm uw servers en data

Uw bedrijfs- en persoonsgegevens zijn belangrijke data die u graag beschermt tegen digitale aanvallen. Geavanceerde systemen, zoals Sophos Management Threat response (MTR), helpen u om dag en nacht uw servers te verdedigen tegen o.a. patient-zero, zero-day en memory-resident aanvallen. U krijgt inzicht in de cyberaanval en wordt meegenomen in de stappen die u moet ondernemen om de dreiging tegen te gaan. Bovendien verwijdert Sophos Intercept X Advanced automatisch alle sporen van malware die vaak achterblijven. Zo tackelt u direct het risico op nieuwe aanvallen of andere malware die juist gebruikmaakt van dit soort sporen.

Beheers uw risico's en kies de juiste verdediging

Samen met u bepalen we de optimale inrichting van uw digitale beveiliging. We kijken naar de complexiteit van uw netwerk, de veiligheidsrisico’s en de gevoeligheid van uw data. De technologie die we gebruiken om uw bedrijfsnetwerk goed te beschermen, zorgt voor een gelaagde beveiliging, zonder dat het ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid.

Download direct gratis onze Phishing whitepaper

[Download direct gratis onze Phishing whitepaper]

Download