[ B2B-webshops]

B2B-webshops

Vertrouwd door 100+ klanten

Ecommerce
Ecommerce
Ecommerce
Ecommerce
[B2B-webshops]

Met een zakelijke webshop kunt u als handels- of productiebedrijf aan alle wensen van uw klanten voldoen. Door hun verwachtingen te overtreffen en het orderproces zo gebruikersvriendelijk in te richten, creëert u een moderne webshop om efficiënter te verkopen en beter te converteren. Bovendien heeft u een krachtige tool tot uw beschikking om de klanttevredenheid te verbeteren.

B2B-portaal

Zakelijke webshops staan erom bekend dat ze niet aantrekkelijk zijn vormgegeven en niet gebruiksvriendelijk zijn. Dat is zonde, want zo pakken uw klanten sneller de telefoon om een order te plaatsen. Terwijl een webshop u juist de mogelijkheden biedt om tijd te besparen en bestellingen geautomatiseerd te verwerken.

Dezelfde beleving als een B2C-webshop

Wanneer uw klant uw webshop bezoekt, wilt u natuurlijk hem of haar zo goed mogelijk van dienst zijn. Ook al is dit via een digitaal verkoopkanaal. Daarom helpt u uw klant snel de juiste artikelen te vinden met slimme zoekfuncties die u ook terugvindt in de webshops van Bol.com en Amazon, zoals Azure Search. Wil uw klant iets specifieks weten over uw product? Hij of zij vindt alle actuele productinformatie, afbeeldingen, prijzen en voorraden terug in de webshop. Bij de check-out biedt u uw klant nog een speciale actie aan of juist suggesties voor andere interessante producten (cross-selling). Tot slot, betaalt uw klant eenvoudig en veilig via de gewenste betaalmethode en kan hij of zij de bestelling volgen via track-and-trace.

Open of gesloten B2B-webshop

U kunt er zelf voor kiezen of uw zakelijke webshop voor iedere afnemer vrij toegankelijk is of dat uw klanten hiervoor een account moeten aanvragen. Na het inloggen, vinden ze een specifiek assortiment terug met eigen prijzen en leveringsvoorwaarden. Verder kunnen klanten hun orders terugvinden, maar ook facturen, retouren en certificaten inzien. Met een gesloten B2B-portaal houdt u grip op uw klantenbestand en biedt u klanten een persoonlijke B2B-webshop.

B2B2C-webshop

Met alle online mogelijkheden, zoals een webshop, vervaagt de harde scheiding tussen B2B- en B2C-bedrijven. Een fabrikant kan niet alleen producten leveren aan de tussenhandel, maar ook direct aan de consument. Met een B2B2C-webshop kunt u dus beide klantgroepen online bedienen.

Bedrijf of consument? Personaliseer uw aanbod

Bent u voornamelijk actief op de B2B-markt, maar verkoopt u ook een deel van uw assortiment aan consumenten? Dan is een B2B2C-platform een uitkomst om uw aanbod en content te personaliseren voor uw klant. Uw zakelijke of eindklant logt in op uw webshop en krijgt, via de digitale shop-in-shop, een specifieke productcatalogus en bijbehorende prijzen te zien. Met een B2B2C-webshop stemt u dus eenvoudig uw assortiment af op het type klant.

Bestellen als gast

Om de drempel voor uw klant zo laag mogelijk te houden, kunt u de optie 'Bestellen als gast' aanbieden. Uw klant kan dan gewoon een order plaatsen, zonder hiervoor eerst een account aan te maken. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om de bestelling alsnog zelf te valideren. Bij het afronden van de bestelling kunt u uw klanten nog upsells, alternatieven of extra artikelen aanbieden gerelateerd aan de bestelde producten. Zo voegt u extra waarde toe voor de klant, maar verhoogt u ook de orderwaarde.

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels ]

Download