RMA
[RMA]

RMA (Return Merchandise Authorization)

Een efficiënte retourstroom opzetten. Retouren en terugbetalingen snel en accuraat verwerken

[RMA Return Merchandise Authorization]

Retourzendingen beter organiseren via Return Merchandise Authorization

Mag uw klant zijn bestelling probleemloos terugsturen die hij besteld heeft binnen uw E-Commerce platform? Zorg er dan ook voor dat retouren voor u geen probleem vormen. Het administratieve gedeelte kan soms een tijdrovend proces zijn, iets waarmee u uw medewerkers het liefst niet wilt belasten. De Solvisoft RMA-module (Return Merchandise Authorization) leidt de retourenstroom automatisch in goede banen.

Afhandeling retourorders via de webshop

Is een product defect of foutief geleverd? Of is uw klant om een andere reden ontevreden, omdat hij wellicht andere verwachtingen had van het product? De meeste webshops bieden de mogelijkheid om een bestelling kosteloos te retourneren. De RMA-module helpt u retourorders snel en efficiënt te verwerken via uw webshop

Klant doet uw administratie met Return Merchandise AuthorizationRMA Return Merchandise Authorization

Geef uw klanten de controle over een deel van het retourproces met onze RMA-module. Hierdoor voeren zij zelf een deel van de administratieve handelingen uit in het PIM systeem, door vooraf via de webshop de nodige informatie te verstrekken over de retourzending. Uw klant kan aangeven om welk product het gaat, wat de reden is van de retourzending, of het product nog in goede staat is, en of hij kiest voor ruilen, vervangen, geld terug of een tegoedbon (uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden die u uw klanten biedt).

Houd de klant automatisch op de hoogte van de afhandeling

Als u de retourzending in ontvangst heeft genomen en deze in uw ERP-systeem is opgenomen, wordt hier automatisch een melding van gemaakt in het webshop-account van de klant. Indien u akkoord bent of een andere afhandeling prefereert, kunt u dit eveneens via de webshop bekend maken.

Voordelen van Return Merchandise Authorization

Door uw klanten actief te betrekken bij het retourproces nemen wij een aanzienlijk deel van de administratieve taken van uw medewerkers over. Dit geeft uw team de ruimte en tijd om zich te richten op andere werkzaamheden. Bovendien biedt het klanten de vrijheid om retourzendingen op elk gewenst moment te regelen. Doordat het retourproces gestroomlijnder is, verhoogt dit uiteindelijk de klanttevredenheid.

 

Laat onze RMA-module voor u werken en ontdek hoe u de efficiency kan verhogen, klanttevredenheid kunt verbeteren en de controle uw retourproces kunt versterken. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het organiseren van uw retourstroom? Neem gerust via onderstaande button contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op