RMA
[RMA]

RMA (Return Merchandise Authorization)

Een efficiënte retourstroom opzetten. Retouren en terugbetalingen snel en accuraat verwerken

[RMA Return Merchandise Authorization]

Retourzendingen beter organiseren

Mag uw klant zijn bestelling probleemloos terugsturen? Zorg dan dat retouren ook voor u geen probleem vormen. De Solvisoft RMA-module (Return Merchandise Authorization) leidt de retourenstroom automatisch voor u in goede banen.

Afhandeling retourorders via de webshop

Is een product defect of foutief geleverd? Of is uw klant om een andere reden ontevreden? De meeste webshops bieden de mogelijkheid om het pakketje kosteloos te retourneren. De RMA-module helpt u retourorders snel en efficiënt te verwerken via de webshop.

Klant doet administratie voor uRMA Return Merchandise Authorization

Met de RMA-module zorgt u dat uw klant zelf een deel van de administratie uitvoert, door vooraf via de webshop de nodige informatie te verstrekken over de retourzending. Uw klant kan in de webshop aangeven om welk product het gaat, wat de reden is van de retourzending, of het product nog in goede staat is, en of hij kiest voor ruilen, vervangen, geld terug of een tegoedbon (uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden die u uw klanten biedt).

Houd de klant automatisch op de hoogte van de afhandeling

Als u de retourzending in ontvangst heeft genomen en in uw ERP-systeem opgenomen, wordt hier automatisch een melding van gemaakt in het webshop-account van de klant. Indien u akkoord bent of een andere afhandeling prefereert, kunt u dit eveneens via de webshop bekend maken.

 

Wilt u weten hoe de RMA-module helpt uw retourstroom te organiseren? Neem gerust via onderstaande button contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op