[Phishing Whitepaper]

Phishing Whitepaper

Vertrouwd door 100+ klanten

ITbeheer
ITbeheer
ITbeheer
ITbeheer
[Phishing Whitepaper]

Phishing is big business, laat u niet verleiden.

In grote hoeveelheden wisselen we gevoelige data met elkaar uit. Soms bewust en soms onbewust en onbedoeld, wanneer je bijvoorbeeld in een phishingmail trapt.

Toename incidenten met 30%

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens steeg het aantal hacking, phishing of malware-incidenten in 2020 met 30% in vergelijking met het jaar ervoor. Vooral op het gebied van phishing zien we een dramatische toename in incidenten, aangewakkerd door darkwebdiensten, zoals gratis phishingkits (kant-en-klare tools om phishingmails te versturen) en Phishing-as-a-Service. Zelfs voor een niet-technische cybercrimineel is het kinderlijk eenvoudig om (persoonlijke) gegevens te verzamelen.

Phishing: meer dan alleen spam

Iedereen krijgt meerdere malen per dag spam en phishing het is een vast onderdeel geworden van onze inbox. Maar liefst 41% van de IT-professionals geeft aan dat hun organisatie dagelijks te maken heeft met phishing-aanvallen, terwijl 77% hier elke maand last van ondervindt.1

Phishingmails zijn vaak een eerste stap in een complexe cyberaanval. Een link in de phishingmail verbindt direct door naar een command-and-controlserver die vervolgens de organisatie infecteert met kwaadaardige software.

1 Bron: Phishing Temperature Check, Freeform Dynamics in association with The Register and Sophos, 2017

Praktijkvoorbeelden van phishing

In deze whitepaper gaan we in op de professionalisering van phishing in de afgelopen jaren en hoe het werkt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten we u zien hoe u tekenen van phishing kunt herkennen. Uiteraard bespreken we ook het belang van gelaagde beveiliging om uw bedrijfsgegevens te beschermen tegen cybercriminelen: een combinatie van geavanceerde beveiligingstechnologieën en alerte medewerkers.

Vraag hier direct gratis de Phishing whitepaper aan.

Phishing whitepaper

[Phishing whitepaper]
Phishing whitepaper

 

  • Meer dan vervelende spam
  • Hoe phishing werkt
  • Evoluerende phishing-technieken
  • De phishing tekenen herkennen
  • De strijd tegen phishing
[Testscript]