E-OPS PIM
[E-OPS PIM]

PIM (Product Information Management) 

Gebruik de kracht van productinformatie en creëer geweldige e-commerce-ervaringen

[E-OPS PIM]

PIM is een afkorting voor Product Information Management

Binnen het creëren van een optimale E-Commerce-ervaring, is productinformatie een krachtig en onmisbaar middel. PIM-syteem staat voor Product Information Management Systeem. Het inzetten van productinformatie is van onschatbare waarde voor bedrijven die streven naar een succesvolle online ervaring. Met ons E-OPS PIM-systeem bieden wij een geavanceerde oplossing die bedrijven helpt om een grote hoeveelheid complexe informatie te hanteren en deze gegevens efficiënt in te zetten en te benutten.

Het E-OPS PIM-systeem fungeert als een krachtig middel voor het beheer van productinformatie en is veelal geïntegreerd in andere systemen van een bedrijf, zoals ERP, PLM, leveranciersgegevens, B2B webshops, CMS en catalogi. E-OPS kan gebruikt worden als Product Information Management en staat centraal voor de content die niet aanwezig is in het ERP. Hierdoor biedt het een allesomvattende benadering voor het beheer van bedrijfsinformatie.

Demo aanvragen E-OPS

Wat kan ik met het E-OPS PIM systeem?

Binnen het PIM systeem van E-OPS hebben gebruikers een scala aan mogelijkheden om artikelinformatie te beheren. Van basisgegevens zoals artikelcodes, klantspeficieke codes en verpakkingseenheden tot meer geavanceerde mogelijkheden zoals het toevoegen van documenten en afbeeldingen die kunnen worden gekoppeld aan diverse pagina’s en artikelen. De veelzijdigheid van het systeem stelt gebruikers ook in staat om specificaties, filters, omschrijvingen en zelfs meertalige informatie toe te voegen, waardoor gemakkelijk in talen zoals Nederlands, Engels en Frans gecommuniceerd kan worden.

Binnen het E-OPS PIM-systeem is het ook mogelijk om up- en cross-sell opties te beheren, evenals verplichte kosten zoals palletkosten. Het systeem is ontworpen met oog voor productdiversiteit, waardoor het rekening houdt met variaties zoals kleur en maat. Ook kunnen branchespecifieke velden zoals EAN-codes worden geintegreerd en is het mogelijk om de Bill of Material module toe te voegen.

Voor bedrijven waarbij het georganiseerd afhandelen van retourzendingen nog niet soepel verloopt, biedt het Product Information Management Systeem een gestroomlijnde oplossing met de return merchandise authorization. Bedrijven kunnen hiermee hun retourprocessen efficiënter organiseren.

Voor degenen die meerdere webshops willen beheren, biedt E-OPS een omgeving waarin verschillende shops dezelfde productlijn kunnen delen. Dit kan zelfs als ze verschillende lay-outs hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt door de beheersbare structuur van de webshop via categorieën en groepen.

Een van de krachtige functies binnen het Product Information Management Systeem is de mogelijkheid om content te importeren en te exporteren. Groot voordeel hierbij is dat extra content in bulk toegevoegd kan worden. Dit geldt ook voor klantspecifieke assortimenten en batch-updates. Zoekterm synoniemen maken het zoeken binnen het systeem eenvoudiger en dragen bij aan een vlotte gebruikservaring.

Daarnaast biedt E-OPS geavanceerde mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), waarmee kunnen gebruikers SEO-teksten optimaliseren en pagina’s doorlinken aan verschillende talen. Artikelen kunnen worden gekoppeld aan bekende merken, en er zijn integraties beschikbaar met ERP-systemen en externe databases, zoals EZ Base en ETIM. Tot slot kunnen datafeeds worden geëxporteerd voor externe advertentieplatformen zoals Google Shopping, waardoor producten effectief op grote schaal gepromoot kunnen worden.
 

Solvisoft als partner voor het Product Information Management Systeem

Bij Solvisoft geloven we dat succes in E-commerce B2B begint met solide een Product Information Management Systeem. Onze oplossingen zijn doelgericht ontworpen om een organisatie te ondersteunen en te laten groeien, waarbij de focus ligt op het soepel laten verlopen van de bedrijfsprocessen. Hierdoor kunt u zich concentreren op het behalen van uw zakelijke doelen.

De meerwaarde van ons Product Management Information Systeem is groot, aarzel dus niet om vandaag nog contact op te nemen zodat we samen het gesprek aan kunnen gaan over onze oplossingen. Samen zoomen we in op de huidige infrastructuur, uw specifieke wensen en behoeften en bekijken we hoe ons E-OPS PIM-systeem uw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

 

Ontdek wat Solvisoft voor uw bedrijf kan betekenen. Wij zijn de partner die uw bedrijf nodig heeft, niet alleen op het gebied van Product Information Management System. Wij bieden een compleet E-Commerce platform aan dat u helpt bij uw bedrijfsuitdagingen. Met onze mogelijkheden zet u een stap vooruit. Kies voor de beste partner en laat uw bedrijf veilig groeien met Solvisoft.

 

Gratis demo

[Gratis demo]

Benieuwd naar de B2B E-commerce mogelijkheden van Solvisoft? Vraag dan vrijblijvend een E-OPS demo aan.
Onze E-commerce adviseurs laten het platform zien en beantwoorden graag uw vragen. 

Vraag nu een Gratis Demo aan