Klantbeoordelingen
[Klantbeoordelingen]

Klantbeoordelingen

Zet gemakkelijk een integratie op met websites die voorzien in het maken van klantbeoordelingen

[Klantbeoordelingen]

Het koppelen met klant beoordelingsproviders

De module klantbeoordelingen voorziet in het koppelen van klantbeoordelingsproviders zoals The Feedback Company
Klantenvertellen en KiyohE-OPS heeft zelf geen mogelijkheden tot het verzamelen van klantbeoordelingen, daarvoor is deze module uitermate geschikt.

Mogelijkheden klantbeoordelingen

De module maakt het mogelijk om een integratie op te zetten met websites die voorzien in het maken van klantbeoordelingen. Deze beoordelingen komen doorgaans tot stand nadat een verzoek tot beoordeling is gestuurd. Een dergelijk verzoek wordt uitgestuurd na het plaatsen van een order.

Klantbeoordelingsproviders faciliteren vaak de mogelijkheden om na een instelbare tijd een beoordelingsverzoek per mail te sturen. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van de gekoppelde provider. De van toepassing zijnde provider wordt vastgelegd in het functioneel ontwerp. Geplaatste beoordelingen kunnen worden weergegeven in een kader in de webshop, hierna widget genoemd.

Het proces van klantbeoordeling op basis van een webshop order ziet er doorgaans als volgt uit

Feedback Company widget - Solvisoft klantbeoordelingen

De module voorziet in:

  • Het tonen van geplaatste beoordelingen als widget.
  • Het aanzetten tot beoordelingsactie in communicatie met de beoordelingsprovider

Weergave beoordeling widget

Geplaatste beoordelingen kunnen worden weergegeven middels een hiervoor bestemde widget. De presentatie hiervan is afhankelijk van de mogelijkheden van de beoordelingsprovider. In onderstaand voorbeeld is de weergave opgenomen van een widget van The Feedback Company. De beoordelingen worden standaard in de footer van de webshop geladen, op basis van een script of iFrame.

Verzoek tot beoordeling versturen

Na het plaatsen van een order kan de beoordelingsprovider hiervan op de hoogte worden gesteld. De benodigde order- en klantgegevens kunnen worden doorgezet via een real-time API koppeling. De inrichting van deze koppeling en de daarbij behorende mogelijkheden zijn afhankelijk van de provider waarmee wordt gekoppeld. Standaard worden het ordernummer en e-mailadres van de gebruiker doorgestuurd naar de provider. Per provider is het echter afhankelijk wat de mogelijkheden zijn voor het gebruik van deze gegevens.

Tijdsperiode tussen plaatsen en versturen van beoordelingsverzoek

De periode tussen het plaatsen van de order en het versturen van het beoordelingsverzoek kan ingesteld worden op basis van aantal en eenheid. Bijvoorbeeld 60 minuten, 2 uur, 4 dagen of 5 werkdagen.

De herinneringsmail kan ook met een bepaalde interval gestuurd worden, bijvoorbeeld 2 herinneringen uitsturen met een interval van 4 dagen. De intervaleenheden kunnen minuten, uren, dagen of werkdagen zijn.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op