[Werken in de cloud]

Werken in de cloud

[Werken in de cloud]

Zakelijk werken in de cloud

Met een online werkplek kunt u werken waar en wanneer u dat wilt, via een beveiligde omgeving in de cloud. De cloud maakt uw organisatie schaalbaar, samenwerken is een stuk efficiënter en u bespaart kosten op hardware, onderhoud en beheer.

Microsoft Office 365 in de cloud

Office 365 draait in de Microsoft Azure cloud wat een openbare cloudomgeving is. Voor een vast bedrag per maand (of per jaar) heeft u toegang tot de hele Microsoft Office suite, zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Access. Maar ook oplossingen om digitaal samen te kunnen werken, bijvoorbeeld Microsoft Teams, OneDrive en SharePoint.

Doordat u bedrijfsgegevens verwerkt en bewaart in de openbare cloud, is het niet nodig om hardware aan te schaffen en betaalt u alleen voor de clouddiensten die u gebruikt. Wilt u extra diensten afnemen, dan is dat vaak met één klik geregeld. Bovendien is Azure naadloos te integreren met uw bestaande cloudoplossingen, on-premises softwarepakketten en lokale dataopslag.

Hybride cloudomgeving

U kunt ook kiezen voor een hybride cloudomgeving. Dit is een combinatie tussen een openbare cloud en on-premises infrastructuur of een private cloud. De twee omgevingen zijn met elkaar gekoppeld, waardoor het eenvoudig is gegevens uit te wisselen. Organisaties kiezen voor een hybride cloudomgeving, omdat ze bijvoorbeeld al geïnvesteerd hebben in lokale infrastructuur en toch gebruik willen maken van de voordelen van een openbare cloud. Het kan ook zijn dat organisaties gevoelige bedrijfsgegevens liever in een private cloud verwerken of dat regelgeving dat vereist.

Private cloud

Heeft u liever meer grip op uw cloudomgeving? Dan kunt u kiezen voor een private cloud. Die cloudomgeving wordt dan alleen door uw organisatie gebruikt. Op die manier heeft u volledige controle over uw gegevens en software. Een private cloud kunt u helemaal naar uw zakelijke behoeften inregelen. Uw data en applicaties zijn opgeslagen in ons datacenter, waar we zelfs een of meer servers exclusief voor u kunnen reserveren.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op