[Blog overzicht IT-Beheer]

Blog overzicht IT-Beheer

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Blog overzicht IT-Beheer]

Onze IT-Beheer blogs

Hier vindt u blogs boordevol inspiratie en tips over IT-Beheer, trends en tips over o.a. phishing, ransomware, hacking, cybersecurity, datasecurity, cybercriminaliteit en meer. 
Meer weten? Lees ook de laatste trends en nieuws op onze LinkedIn, Twitter en Facebook bedrijfspagina.

/de-opkomst-van-ransomware
[/de-opkomst-van-ransomware]
De opkomst van ransomware 

Ransomware is een vorm van kwaadaardige software die bestanden versleutelt en vervolgens losgeld eist van slachtoffers om de versleuteling ongedaan te maken. Deze vorm van cybercriminaliteit heeft de afgelopen jaren aanzienlijke schade toegebracht aan organisaties van elke omvang en sector. In deze blog gaan we dieper in op wat ransomware is en welke maatregelen bedrijven kunnen nemen om zichzelf hiertegen te beschermen.

Kom meer te weten

/IT-Trends-2024
[/IT-Trends-2024]
IT Trends 2024 

Het IT-landschap blijft evolueren en transformeren en 2024 zal hierop dan geen uitzondering zijn. Met de opkomst van nieuwe technologieën en voortdurende innovatie kunnen we enkele trends verwachten die de manier waarop we werken en communiceren zullen veranderen. In deze blog bekijken we graag de IT trends voor 2024.

Kom meer te weten

/cybersecurity-checklist
[/cybersecurity-checklist]
Cybersecurity checklist 

Cybercriminaliteit vormt een steeds grotere bedreiging voor bedrijven. Cyberaanvallen variërend van eenvoudige phishing pogingen tot geavanceerde ransomware-aanvallen maken bedrijven, organisaties en individuen kwetsbaar. Onderstaande checklist kan helpen in een goede digitale bescherming.
Kom meer te weten

/ddos-aanvallen-steeds-krachtiger-complexer-en-langer
[/ddos-aanvallen-steeds-krachtiger-complexer-en-langer]
DDos-aanvallen: steeds krachtiger, complexer en langer

DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Bij een DDoS-aanval proberen cybercriminelen ontzettend veel verzoeken tegelijk te versturen naar een server of applicatie waardoor het doelwit onbereikbaar wordt. In feite wordt er een file veroorzaakt die ervoor zorgt dat de server overbelast en onbereikbaar wordt.

Kom meer te weten

/overstappen-naar-een-nieuw-ERP-systeem-zorg-voor-een-soepele-overgang
[/overstappen-naar-een-nieuw-ERP-systeem-zorg-voor-een-soepele-overgang]
Overstappen naar een nieuw ERP-systeem: zorg voor een soepele overgang 

De overstap naar een nieuw ERP-systeem is vaak een strategische zet om efficiëntie te vergroten en processen te stroomlijnen. Echter, de overgang naar een nieuw ERP-systeem kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen, vooral als het gaat om de integratie met de bestaande IT-omgeving. We bekijken graag enkele belangrijke overwegingen om een soepele overgang te waarborgen.
Kom meer te weten

/phishing-wees-alert
[/phishing-wees-alert]
Phishing: wees alert 

Bij phishing proberen cybercriminelen op iedere mogelijke manier persoonlijke gegevens of wachtwoorden te stelen. Hoe doen ze dit precies en hoe is phishing te herkennen?
Kom meer te weten

/waarom-uw-back-up-strategie-gericht-moet-zijn-op-herstel
[/waarom-uw-back-up-strategie-gericht-moet-zijn-op-herstel]
Waarom uw back-up strategie gericht moet zijn op herstel

Er is een stelregel in de markt voor bedrijfscontinuïteit die zegt dat een back-up op zichzelf waardeloos is, maar het succesvol herstellen van een back-up is onbetaalbaar. Te veel organisaties hebben last gehad van back-ups die ofwel niet konden worden hersteld - of correct konden worden hersteld - of die al waren gecompromitteerd. Mislukte back-ups hebben geen waarde vanuit het oogpunt van bedrijfscontinuïteit.
Kom meer te weten

/5-tips-voor-gegevensherstel
[/5-tips-voor-gegevensherstel]
5 Tips voor gegevensherstel

Uit onderzoek blijkt dat 57% van de bedrijven die de pech hadden om door ransomware te worden getroffen (ongeveer een derde van degenen die reageerden) in staat waren om hun gegevens te herstellen en hun bedrijf weer draaiende te krijgen via hun back-ups. Het slechte nieuws over back-ups is echter dat nog steeds 32% van de respondenten vastzaten aan het betalen van de criminelen.
Kom meer te weten

/waarom-goed-werkplekbeheer-essentieel-is
[/waarom-goed-werkplekbeheer-essentieel-is]
Waarom goed werkplekbeheer essentieel is

In de ideale situatie kan iedereen overal en altijd werken. Het hebben van efficiënt ingerichte werkplekken met kwalitatief goede apparatuur is dan ook essentieel. Een goede werkplekbeheerder draagt zorg voor het onderhoud hiervan en denkt proactief mee over optimalisaties, voor nu en in de toekomst.
Kom meer te weten

/waarom-overstappen-naar-een-nieuwe-it-partner
[/waarom-overstappen-naar-een-nieuwe-it-partner]
Waarom overstappen naar een nieuwe IT partner

De reden om over te stappen naar een nieuwe IT-partner ontstaat in de meeste gevallen niet zomaar. Er hebben zich vaak al wat problemen voorgedaan of de irritaties zijn wat verder opgelopen. In dit artikel gaan wij graag verder in op het overstappen naar een andere IT-partner.
Kom meer te weten

/de-onterechte-bezorgdheden-om-over-te-stappen-naar-een-andere-it-partner
[/de-onterechte-bezorgdheden-om-over-te-stappen-naar-een-andere-it-partner]
De (On)terechte bezorgheden om over te stappen naar een andere IT Partner

In een eerder artikel gingen we al in op de redenen om over te stappen naar een andere IT-partner. Deze overstap blijkt voor veel organisaties een grote drempel te zijn, aangezien er veel bezorgheden kunnen spelen. In deze blog bekijken we de grootste bezorgheden en laten we zien hoe daarmee omgegaan kan worden.
Kom meer te weten

/betalen-aan-ransomware-oplichters-vermindert-uw-risico-niet
[/betalen-aan-ransomware-oplichters-vermindert-uw-risico-niet]
Betalen aan ransomware-oplichters vermindert uw risico niet

Geld betalen aan ransomware criminelen is en blijft een omstreden zaak. De eisen van ransome komen immers maar op één ding neer, namelijk geld eisen met dreigementen. Meestal laten aanvallers al uw kostbare bestanden staan waar ze oorspronkelijk stonden, zodat u ze kunt zien en de indruk wordt gewekt dat u ze gewoon kunt openen wanneer u maar wilt… Maar bij een poging tot openen van het bestand bent u in de val gelopen.
Kom meer te weten

/phishing-e-mailbeveiliging-op-de-werkplek-in-vijf-stappen
[/phishing-e-mailbeveiliging-op-de-werkplek-in-vijf-stappen]
Phishing: e-mailbeveiliging op de werkplek in vijf stappen

Phishing blijft een angstaanjagend effectieve tactiek voor aanvallers, ongeacht het uiteindelijke doel. Dit is deels te wijten aan het feit dat aanvallers hun vaardigheden blijven aanscherpen en de verfijning van hun campagnes verbeteren. In dit blog vijf essentiële stappen om de e-mail van uw organisatie te beschermen.
Kom meer te weten

/alleen-patchen-is-niet-genoeg-onderzoek-uw-netwerk-zwakheden
[/alleen-patchen-is-niet-genoeg-onderzoek-uw-netwerk-zwakheden]
Alleen patchen is niet genoeg: onderzoek uw netwerk zwakheden

Een netwerkomgeving of IT-systeem is nooit ‘af’. Aan software worden continue verbeteringen aangebracht en nieuwigheden toegevoegd. Fabrikanten of softwareontwikkelaars rollen deze updates vaak uit door middel van een patch naar de eindgebruiker. Het is belangrijk om deze patches structureel bij te werken, want met patchmanagement worden onnodige risico’s voorkomen.
Kom meer te weten

/waarom-een-moderne-werkplek-voor-veel-bedrijven-interessant-is
[/waarom-een-moderne-werkplek-voor-veel-bedrijven-interessant-is]
Waarom een moderne werkplek voor veel bedrijven interessant is

Het nieuwe werken is de afgelopen periode enorm in populariteit gestegen. Medewerkers hebben steeds meer de behoefte om overal te kunnen werken. Thuis, onderweg en in sommige gevallen soms aan de andere kant van de wereld. Niet alleen voor medewerkers is het interessant om overal te kunnen werken, dit geldt ook zeker voor werkgevers.
Kom meer te weten

/it-continuiteit-in-uw-productiebedrijf
[/it-continuiteit-in-uw-productiebedrijf]
IT continuïteit in uw productiebedrijf

Niet alleen het opzetten van een IT-omgeving is belangrijk, het onderhoud hiervan is misschien nog veel belangrijker. Calamiteiten houden zich niet aan kantoortijden. Wat als uw IT-systeem onverwacht uitvalt? Het is tegenwoordig allemaal zo vanzelfsprekend, met één druk op de knop is er inzicht in allerlei data.
Kom meer te weten

/grootste-drempel-bij-digitalisering-binnen-handel-en-productiebedrijven-is-gebrek-aan-kennis
[/grootste-drempel-bij-digitalisering-binnen-handel-en-productiebedrijven-is-gebrek-aan-kennis]
Grootste drempel bij digitalisering binnen handel- en productiebedrijven is gebrek aan kennis

Bedrijven binnen Nederland doen het goed op het gebied van digitalisering: onderzoek wijst uit dat 85 procent van deze bedrijven bezig zijn met digitalisering. Toch is dit niet voor ieder bedrijf vanzelfsprekend, vooral binnen de handel- en productie industrie is dit percentage aanzienlijk lager.
Kom meer te weten

/top-10-beveiligingsmisvattingen
[/top-10-beveiligingsmisvattingen]
Top 10 beveiligingsmisvattingen

Onze beveiligingspartner Sophos heeft een lijst met de Top 10 beveiligingsmisvattingen en tegenargumenten samengesteld. De lijst ontkracht elke misvatting op basis van de ervaring en observaties van incidentresponders in de frontlinie van cyberaanvallen.
Kom meer te weten

/grip-krijgen-op-uw-werkplekbeheer
[/grip-krijgen-op-uw-werkplekbeheer]
Grip krijgen op uw werkplekbeheer

De afgelopen jaren is, mede door de pandemie, is de manier van werken veranderd. Waar voorheen centraal vanaf een kantoor gewerkt werd, is thuiswerken steeds populairder geworden. De verwachting is dat de hybride manier van thuiswerken, ook de aankomende jaren uiterst populair zal blijven. Helaas weten cybercriminelen gebruik te maken van deze verschuiving.
Kom meer te weten

/manier-van-werken-verandert-dus-ook-onze-werkplek
[/manier-van-werken-verandert-dus-ook-onze-werkplek]
Manier van werken verandert, dus ook onze werkplek

Het is een feit dat de werkplek verandert. De moderne werkplek heeft andere eisen gekregen, zoals de verandering van decentraal werken in plaats van centraal. De cloud speelt hierbij een grote rol, net zoals uw ICT-beheer. Wat houdt die moderne werkplek nou precies in en wat zijn de voordelen? En welke uitdagingen spelen er op dit gebied?
Kom meer te weten

/vijf-tips-om-uzelf-en-uw-organisatie-beter-te-beschermen-tegen-cyberaanvallen
[/vijf-tips-om-uzelf-en-uw-organisatie-beter-te-beschermen-tegen-cyberaanvallen]
Vijf tips om uzelf en uw organisatie beter te beschermen tegen cyberaanvallen

Het aantal cyberaanvallen is explosief toegenomen. Cybercriminaliteit steeg in 2021 met 73 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Ondanks dit feit zag in april 2021 slechts 34 procent van de Nederlandse bedrijven cybercriminaliteit als een groot risico. Toch is enige bezorgdheid op zijn plaats.
Kom meer te weten

/veilig-thuiswerken-12-tips-phishing-hacking-malware-te-voorkomen
[/veilig-thuiswerken-12-tips-phishing-hacking-malware-te-voorkomen]
Veilig thuiswerken: 12 tips om phishing, hacking of malware-incidenten te voorkomen

Sinds vorig jaar zijn velen van ons vanuit huis gaan werken, waardoor we altijd en overal toegang nodig hebben tot bedrijfsinformatie. Dat gaat gepaard met digitale veiligheidsrisico’s: in 2019 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 25% meer meldingen van datalekkendoor hacking, phishing of malware.
Kom meer te weten

/phishing-test
[/phishing-test]
Toets of uw bedrijf voldoende is beveiligd tegen cybercriminelen

Helaas worden nog dagelijks bedrijven het slachtoffer van cybercriminaliteit met een groot risico op verlies of diefstal van waardevolle bedrijfsgegevens als klant- en personeelsdata en financiële informatie.
Kom meer te weten

[Nieuwbrief Content pagina's]

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Vul je gegevens in en ontvang wekelijks tips, nieuws en andere informatie over E-commerce en IT-Beheer.