OCI-koppeling
[OCI-koppeling]

OCI-koppeling

Verhoog de efficiency voor u en uw afnemers met een koppeling vanuit uw webshop naar het ERP van uw afnemer

[OCI koppeling]

Krijgt u uw grote afnemers niet zo ver om handmatig bestellingen via uw webshop te laten invoeren?

Een koppeling kan uitkomst bieden: Verhoog de efficiency voor u en uw afnemers met een koppeling vanuit uw webshop naar het ERP systeem van uw afnemer. Een klant, die werkt met bijvoorbeeld SAP kunnen wij via OCI (Open Catalogue Interface) koppelen en het bestelproces vereenvoudigen.

Solvisoft verzorgt deze geavanceerde integraties voor het mkb. Wij kunnen o.a. integreren met: SAP, Oracle, T-Blox, GHX, Ariba en Hubwoo.

Hoe werkt het?

 1. De afnemer logt vanuit zijn eigen systeem automatisch in op de webshop. De afnemer heeft direct de beschikking over een actueel assortiment met netto prijzen. 
 2. De afnemer zoekt producten en plaatst de bestelling in de webshop van de leverancier. De bestelling wordt via het OCI protocol geïmporteerd in het ERP-systeem van de afnemer.
 3. In het ERP-systeem van de afnemer wordt de bestelling goedgekeurd. Hierbij zijn diverse autorisatieprocedures mogelijk.
 4. Na de goedkeuring worden de definitieve bestellingen ontvangen in de webshop en dus vervolgens direct in uw eigen ERP systeem. 
  a de goedkeuring wordt de definitieve bestellingen ontvangen in de webshop. De bestelling kan in verschillende formaten worden aangeleverd, bijvoorbeeld: XML formaat, e-mail en PDF.

Schematische weergave OCI koppeling tussen een B2B-webshop en ERP-systeem

OCI koppeling webshop

Uitgebreide autorisatiemogelijkheden

In een OCI kunnen we uitgebreide autorisatiemogelijkheden inschakelen. 


Door de koppeling met het ERP-systeem van de klant zijn de autorisatiemogelijkheden die al ingesteld zijn in zijn eigen systeem van toepassing.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hoofdinkoper die alle bestellingen eerst moet fiatteren alvorens de bestelling wordt doorgestuurd naar de leverancier.

Mogelijkheden tot e-invoicing en e-billing

Naast de integratie binnen de OCI koppeling van het bestelproces tussen de leverancier en de afnemer behoren e-invoicing en e-billing ook tot de mogelijkheden. Met e-invoicing en e-billing worden papieren verkoop- en inkoopfacturen vervangen door een elektronisch formaat. Hiermee bespaart u op verwerking-, afdruk- en verzendkosten. 

 • afas logo
 • ariba logo
 • basware logo
 • GHX logo
 • hubwoo logo
 • oracle logo
 • proactis logo
 • proquro logo
 • sap r3 logo
 • TBlox logo

 

Voordelen voor de leverancier:

 • Tijd- en geldbesparing door efficiënte communicatielijnen: het bestellen via een koppeling verloopt via het interne ERP-systeem van de afnemer, waardoor orders meteen ingevoerd worden uw eigen ERP-systeem
 • Klantenbinding door added value: door een OCI koppeling is uw klant voorzien van de juiste informatie en kan gemakkelijk orders plaatsen via hun ERP-systeem.
 • Geen dubbele invoer: door de OCI koppeling wordt een order meteen juist en automatisch ingevoerd in uw ERP-systeem. 

Voordeel voor de afnemer:

 • Eenmalige invoer: uw klant stelt zijn order binnen uw E-Commerce platform en deze komt automatisch in zijn ERP-systeem. Dit scheelt een dubbele handeling van een order invoeren binnen het eigen ERP-systeem.  
 • Tijd- en geldbesparing door efficiënte communicatielijnen: het bestellen van een OCI koppeling verloopt via het interne ERP-systeem, waardoor orders meteen ingevoerd worden.
 • Geen onderhoud: door de OCI koppeling is er een betrouwbare gegevensoverdracht. Essentiele gegevens worden automatisch en nauwkeurig gesynchroniseerd tussen verschillende systemen en platforms.
 • Altijd actuele prijs – voorraad- en assortimentgegevens: uw klant ziet via een OCI direct de juiste prijzen en de actuele assortimentgegevens. Daarnaast kan ook de beschikbare voorraad getoond worden. 

 

Een OCI koppeling biedt een geïntegreerde oplossing die niet alleen de eenmalige invoer van gegevens vereenvoudigt, maar ook de communicatielijnen optimaliseert, onderhoud minimaliseert en altijd actuele gegevens gegarandeerd. Voor sommige afnemers is een OCI koppeling met de leverancier een must! 

Meer weten? Download de OCI whitepaper met het ervaringsverhaal van VDL-inkoper Remco Smits.

 

Download direct gratis onze OCI whitepaper

[Download direct gratis onze OCI whitepaper]

Download