[Kostenbesparing]

Kostenbesparing

Vertrouwd door 100+ klanten

Ecommerce
Ecommerce
Ecommerce
Ecommerce
[Ik wil kosten besparen]

E-Commerce kosten besparen

Tijd is geld. Gelukkig zijn er allerlei nieuwe technologieën en handige modules voor uw B2B-webshop beschikbaar om uw e-commerceprocessen efficiënter te laten verlopen. Op die manier bespaart u tijd op de verwerking van een order en krijgt u minder vragen binnen per telefoon of e-mail. Zo kunt u zich focussen op complexere zaken, worden routinematige werkzaamheden geautomatiseerd en bespaart u op kosten.

Productinformatie vanuit meerdere databases

U wilt uw klant een totaaloverzicht bieden van alle productinformatie die u tot uw beschikking heeft. Maar om dat handmatig te verzamelen en te moeten invoeren is bijna onmogelijk. U kunt uw webshop eenvoudig 'voeden’ vanuit meerdere databases met Multi-DB. Multi-DB staat voor 'Multi-Databases'. Met deze module kunt u productinformatie vanuit de externe database van een leverancier geautomatiseerd ophalen en verwerken op uw webshop. Multi-DB is ook handig wanneer verschillende businessunits of dochterondernemingen met een eigen ERP-pakket werken. Via een eenvoudige koppeling brengt u zo alle informatie samen op uw webshop.

Minder vragen door een Mijn-Omgeving

Met een persoonlijke Mijn-Omgeving krijgen uw klanten direct meer inzichten in hun orders en facturen. Daarnaast is het mogelijk om zelf acties uit te voeren, zoals het goedkeuren van orders, het doen van herhaalbestellingen en het verwerken van retouren met RMA (Return Merchandise Authorization). De bestellingen die worden gedaan, kunnen klanten direct betalen in een veilige online betaalomgeving, bijvoorbeeld via Paypal, iDEAL, Ingenico of MultiSafePay. Dit bespaart uw medewerkers een hoop vragen en ze kunnen zich vervolgens bezighouden met complexere vraagstukken.

Slimmer verkopen met de accountmanager-module

Zijn uw verkopers of accountmanagers veel bij uw klanten op locatie? Met de accountmanager-module logt uw verkoper met zijn of haar eigen inloggegevens in op het account van de klant en kan een bestelling plaatsen of andere acties uitvoeren. De prijsafspraken en leveringsvoorwaarden worden direct hierin meegenomen. Uw verkopers hoeven nu niet meer met pen en papier de orders van de klant te noteren en deze later in te voeren, maar kunnen direct productinformatie opzoeken, prijzen inzien en een order plaatsen.

Geen eigen voorraad met dropshipment 

Het is mogelijk om via uw eigen webshop producten te verkopen zonder dat u deze op voorraad hoeft te hebben. Dat kan via dropshipping. De orders worden dan direct vanuit de webshop doorgestuurd naar uw leverancier die het product aan uw klant levert. U verkoopt dus eigenlijk vanuit een virtueel magazijn. Het gehele bestelproces wordt automatisch afgehandeld en u hoeft niet meer als tussenpersoon te fungeren, waardoor uw klant sneller zijn of haar bestelling binnenkrijgt.

Gebruikmaken van datakoppelingen

Uw webshop gaat gepaard met veel waardevolle data. Niet alleen kunt u inzien hoeveel webshopbezoekers welke productpagina bezoeken, maar ook conversiepercentages en tot hoever uw bezoekers naar beneden scrollen. Al deze informatie kunt u gebruiken om bijvoorbeeld de buyerjourney te verbeteren, uw marketingactiviteiten te personaliseren en te zien hoe u scoort op uw KPI's.

Download direct gratis onze OCI whitepaper

[Download direct gratis onze OCI whitepaper]

Download