[Hoe haal ik meer uit mijn data?]

Dashboarding

Vertrouwd door 100+ klanten

Ecommerce
Ecommerce
Ecommerce
Ecommerce
[hoe haal ik meer uit mijn data?]

Grip op uw webshop met een data dashboard

Ongemerkt haalt u elke dag ontzettend veel data binnen via uw webshop. Door gegevens te meten, krijgt u al snel inzicht in hoeveel bezoekers er komen op een dag, wanneer uw webshop het meest wordt bezocht en welke producten het beste verkopen. En die data kunt u weer gebruiken om producten te promoten, gepersonaliseerde marketingcommunicatie op te zetten en uw webshop hiermee te onderscheiden van uw concurrent. Gelukkig zijn er genoeg tools die u hierbij kunnen helpen.E-OPS marketingdashboards

Marketingdashboards 

U heeft hoogstwaarschijnlijk meerdere doelen gesteld voor uw webshop, zoals: dit kwartaal 20% meer nieuwe klanten aantrekken, dit jaar een omzetgroei realiseren van 35% of het conversieratio laten toenemen met 12%. Goede marketing helpt u uw doelstellingen te behalen. U wilt natuurlijk wel weten of uw marketinginspanningen werken. Door een marketingdashboard in te richten, verzamelt u alle relevante data die zich in meerdere systemen bevinden en maakt u die visueel. Op die manier zijn gegevens gemakkelijker te analyseren en ziet u direct of u op koers ligt. Een marketingdashboard helpt u bij het nemen van beslissingen op basis van data en maakt duidelijk waar u eventueel moet bijsturen.

Slimme tools om de buyerjourney te verbeteren

U kunt uw webshop koppelen met diverse marketingtools om meer data te verzamelen over uw websitebezoekers en klanten of om uw marketingactiviteiten te automatiseren. Door de gegevens uit deze tools te verzamelen en te analyseren, kunt u de buyerjourney steeds verder aanscherpen.

 • Google Analytics
  Door uw webshop te integreren met Google Analytics krijgt u inzicht in webshopstatistieken, zoals hoe vaak een productpagina wordt bezocht en hoelang, via welke kanalen en zoekopdrachten bezoekers op uw webshop komen en uit welke landen. Verder biedt Google Analytics waardevolle inzichten in conversie, meest verkochte producten en uw e-commercefunnels.
   
 • Marketing automation
  Nieuwsbrieven versturen en berichten plaatsen op social media kan veel tijd kosten. Zeker wanneer u nog met Excellijsten werkt voor de ontvangers van uw nieuwsbrief. Door marketingactiviteiten te automatiseren, bespaart u veel tijd en voorkomt u bijvoorbeeld dat iemand uw nieuwsbrief ontvangt terwijl hij of zij zich had uitgeschreven. Handige tools zijn bijvoorbeeld Mailchimp voor het versturen van mailings en Hootsuite voor het inplannen van uw berichten op social media. Automatiseert u volledig uw marketingprocessen met tools als HubSpot, SharpSpring of Eloqua? Ook die koppelt u eenvoudig aan uw webshop om meer inzicht te genereren en uw buyerjourney te optimaliseren.
   
 • On-page bezoekersgedrag analyseren
  Er zijn ook tools te koppelen met uw webshop om heel gericht naar het gedrag van uw websitebezoekers te kijken. Hotjar levert bijvoorbeeld heatmaps, waardoor duidelijk is hoever uw websitebezoekers naar beneden scrollen en waar ze allemaal op klikken. Verder kunt u uw bezoekers gerichte vragen stellen om klantfeedback te verzamelen. Verder levert Leadinfo u waardevolle informatie door anonieme IP-adressen van uw websitebezoekers om te zetten naar herkenbare bedrijfsnamen.
   
 • Platforms voor klantbeoordelingen
  Vertrouwen bouwt u op door inzicht te geven in hoe klanten uw producten, diensten en bedrijf beoordelen. Koppel daarom uw webshop aan beoordelingssites, zoals Trustpilot of Kiyoh. Er is geen betere advertentie dan social proof van tevreden klanten. Ook kunt u zelf veel interessante informatie halen uit de reviews. Kan het klantcontact beter? Verloopt het logistieke proces soepel? Reviews helpen zo u én uw potentiële klanten.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op