Configurator
[Configurator]

Configurator

Voorkom fouten en bespaar tijd door het samenstellen van complexe product configuraties digitaal beschikbaar te maken

[Configurator]

Online maatwerkproducten samenstellen

Levert u maatwerkproducten? Met een configurator benut u de kracht van internet als verkoopkanaal, ook als u geen off the shelf-artikelen verkoopt.Configurator

Uw klant begeleiden bij het maken van keuzes

De configurator van Solvisoft helpt uw klant (of dealer) bij het samenstellen van een product op maat. Via een aantal heldere stappen leidt de configurator de gebruiker naar een product dat precies aansluit bij zijn behoeften. Heeft de klant de samenstelling compleet, dan kan hij meteen een afspraak inplannen bij de dealer of het maatwerkproduct online bestellen.

Na de samenstelling kan de klant de configuratie opslaan doormiddel van een code. Met deze code kan de totale configuratie later naar voren gehaald worden en is deze aan te passen of te bestellen.

Direct de juiste informatie uit het ERP-systeem

Het maakt niet uit uit hoeveel onderdelen een product bestaat. Met een configurator van Solvisoft kan uw klant ze stuk voor stuk zelf kiezen. Door de koppeling met uw ERP-systeem kan direct de actuele voorraad worden weergegeven. De configurator bepaalt op basis van de input van de bezoeker een (indicatie)prijs.

Complexe productkennis digitaal beschikbaar

Tijdens het configuratieproces hebben keuzes vaak gevolgen voor de resterende mogelijkheden. De regels en afhankelijkheden voor het samenstellen van uw producten vormen al snel een complex geheel. Om deze reden kunnen binnen de configurator bepaalde keuzes een vervolgkeuze wel of niet uitsluiten. Op deze manier wordt een product technisch goed samengesteld. Eenmaal vastgelegd in de configurator is deze belangrijke productkennis digitaal beschikbaar. Niet alleen voor uw klanten maar ook voor dealers en medewerkers.

Voorbeeld video met uitleg van een van onze klanten.

Voordelen voor u

  • Met een configurator kunt u ook maatwerkproducten online aanbieden
  • Kennis over mogelijke productsamenstellingen digitaal beschikbaar
  • Directe weergave van prijs- en voorraadinformatie via ERP-koppeling

Voordelen voor uw klant

  • Het gemak van online shoppen, ook voor maatwerkproducten
  • Eenvoudig configureren door intuïtieve interface
  • Alle informatie voor een goede keuze direct voorhanden

De configuratormodule is bij uitstek geschikt voor (onder andere) productiebedrijven. Kunnen wij uw maatwerkproducten vangen in een configurator? Daag ons uit!

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op