Bill of Material
[Bill of Material]

Bill of Material

Spare Parts portal voor de maakindustrie, direct de juiste onderdelen bestellen

[Bill of Material BOM Spare Parts portal]

BOM of bill of material van Solvisoft

In de wereld van productie en productontwikkeling is de Bill of Material (BOM) of bom list een onmisbaar element. Voor velen is het simpelweg een lijst van onderdelen, maar voor professionals zoals die bij Solvisoft is het veel meer dan dat. Het is het kloppende hart van productieprocessen, het DNA van een product en de blauwdruk voor succesvolle fabricage.

Hebben uw servicemedewerkers voor een reparatie of onderhoud een stuklijst nodig van alle onderdelen van een product? Met de BOM-module genereren ze met één druk op de knop een complete Bill of Material (BOM). Onderdelen kunnen eenvoudig gevonden én besteld worden op basis van bijvoorbeeld het serienummer. Naast dit nummer kan er ook gezocht worden op andere velden, zoals benaming of object. Een ideale oplossing voor b2b webshops en andere online shops.

Een BOM, vaak aangeduid als bom bill of material, is een uitgebreide lijst van grondstoffen, onderdelen, componenten, en de hoeveelheid van elk, die nodig zijn om een eindproduct te produceren. Het biedt een helder overzicht van wat er precies nodig is en in welke volgorde. Dit maakt het voor productieteams gemakkelijker om de nodige onderdelen te verzamelen, te begrijpen en te assembleren.

Vraag een gratis demo aan

Spare parts BOM werking

Gemakkelijk toegang tot de onderdelenlijst

Stel, u bent rijwieldealer en u wilt een vervangend onderdeel bestellen voor een fiets van een klant. U tikt in de webshop eenvoudig het serienummer in. Dankzij de BOM-module van Solvisoft weet u direct welk onderdeel op de fiets gemonteerd is en kan het juiste product meteen bestelt of uit het magazijn gehaald worden. De BOM-module haalt de informatie over de onderdelen rechtstreeks uit uw ERP-systeem. De onderdelenlijst is dus altijd actueel, ook als onderdelen in de loop der tijden zijn vervangen. Ook een OCI koppeling behoort tot de mogelijkheden.

De sap BOM-module van Solvisoft is klant-en-klaar en ontwikkeld om gekoppeld te worden met vrijwel elk ERP-systeem. Daarmee maakt de module het genereren van een stuklijst voor servicedoeleinden ook toegankelijk voor kleinere productiebedrijven. De module is te gebruiken bij onze pim systemen.
 

Kies voor Solvisoft en maak gebruik van de bill of material module

Bij Solvisoft geloven we dat succes in E-commerce b2b begint met een goed werkend systeem. Onze BOM module kent verschillende voordelen. Verbeter uw klanttevredenheid door snellere service. U kiest bij ons voor een kant-en-klare module, compatible met elk ERP-systeem. De onderdelenlijst wordt direct opgehaald uit uw ERP-systeem en is dus altijd actueel.

Onze oplossingen zijn ontworpen om een organisatie te ondersteunen en te laten groeien. We zorgen ervoor dat het soepel draait, terwijl u zich kunt concentreren op het behalen van uw doelen.
Waar wacht u nog op, neem vandaag contact op zodat we samen het gesprek aan kunnen gaan over bill of material oplossingen. 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat Solvisoft voor uw bedrijf kan betekenen. Als het gaat om een BOM module is Solvisoft de partner die uw onderneming nodig heeft. Met onze uitgebreide mogelijkheden zet u een stap vooruit. Kies voor de beste partij en laat uw bedrijf groeien met Solvisoft.

Is een Bill of Material BOM / Spare Parts portal iets voor u? Neem gerust via onderstaande button contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op