[Hoe digitaliseer ik mijn bestelproces voor mijn klanten en toeleveranciers?]

Hoe digitaliseer ik mijn bestelproces voor mijn klanten en toeleveranciers?

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Hoe digitaliseer ik mijn bestelproces voor mijn klanten en toeleveranciers?]

Het gehele business to business sales proces, van inkoop tot verkoop, is vaak een complexe aangelegenheid waarbij verschillende kanalen door elkaar heen gebruikt worden om bestellingen in te voeren, klanten te informeren en orders door te zetten. Op deze manier ontstaat een bestelproces met verschillende communicatiemiddelen dat zorgt voor een hoge foutgevoeligheid.

Omslag van bestelproces

Digitalisering speelt een belangrijke rol binnen het bestelproces. Niet alleen kan dit efficiency opleveren, maar ook de faalkosten kunnen gereduceerd worden. Bij bedrijven die nog niet ingezet hebben op een gedigitaliseerd bestelproces blijkt dat bestellen via e-mail het meest populair is, namelijk 88% van alle bestellingen wordt per mail gedaan. In de praktijk blijkt echter dat ook telefonische orders of mondelinge orders gebruikt worden. Vaak ontbreekt hierbij relevante of juiste informatie, iets wat zorgt voor faalkosten, retourzendingen en irritatie en ontevredenheid bij de klant bij ontvangst van het product.

Een webshop stroomlijnt bedrijfsprocessen én zorgt voor digitalisering

Het gebrek aan één centraal systeem zorgt veelal voor foutieve bestellingen, een ontevreden klant en uiteindelijk een hoop extra kosten. Dit probleem kan opgelost worden door het integreren van een webshop. Binnen dit portaal heeft de klant, leverancier of dealer gemakkelijk en altijd toegang tot essentiële informatie, zoals productinformatie, meldingen of een offertestatus. Tevens kan hier gemakkelijk een bestelling geplaatst worden en de facturatie ingezien worden.

gestroomlijnde processen digitalisering bestelproces

Door een webshop naadloos te integreren met uw ERP pakket heeft de klant, leverancier of dealer op ieder moment inzicht in realtime informatie. Daarnaast kunnen bestellingen gemakkelijk geplaatst worden, dit is slechts een kwestie van een aantal klikken. Foutieve bestellingen worden hierbij gereduceerd, omdat er op een gestandaardiseerde en geautomatiseerde manier gewerkt kan worden. Zo kan een klant bijvoorbeeld alleen de benodigde spare parts bestellen. Uiteindelijk zorgt dit voor efficiency omdat de doorlooptijd van misschien enkele dagen naar slechts een paar minuten verlaagd wordt.

Naast het inzien van realtime informatie en het verhogen van de efficiency zorgt de integratie van uw ERP pakket voor meer klantbinding. Klanten kunnen gemakkelijk zelf alle benodigde informatie inzien en op een zeer eenvoudige wijze bestellingen plaatsen. De tussenkomst van uw medewerkers is hierbij vrijwel niet nodig, klanten worden zelfredzaam. Waar uw medewerkers hun tijd eerst besteedden aan de vragen en bestellingen van klanten, kunnen zij deze nu op andere vlakken inzetten. Dit kan leiden tot verbeteringen en optimalisatie van uw bedrijfsprocessen. Een webshop is eigenlijk een win-win oplossing, zowel voor u als voor uw klanten.

Kortom, een webshop kan een enorme bijdrage leveren in de behoefte richting digitalisering van het bestelproces. Benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij bekijken met u de mogelijkheden.

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels ]

Download