[Referentiecase 24 7 Guide]

Referentiecase

24/7 Guide

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
24/7 Guide
[24/7 Guide]

We kenden Solvisoft vanuit het verleden en wilden graag met hen dit testproject aangaan. De migratie verliep naar grote tevredenheid van ons en onze klant.

[Referentiecase 24 7 Guide]

Uitdaging

24/7 Guide biedt klanten inzicht in de performance van hun bedrijfs- en financiële processen met geïntegreerde cloudoplossingen, zoals de ERP-software van myfactory. Ze beheerden zelf hun virtuele servers, VM-ware, Microsoft OS en SQL-server. Totdat ze vorig jaar te maken kregen met een hack.

"Toen hebben we ons afgevraagd of we de hosting en het beheer nog wel zelf moesten doen." vertelt Roger van Prooijen, mede-eigenaar van 24/7 Guide. “De complexiteit van al deze systemen nam alleen maar toe en het was ook niet onze corebusiness. Het leukste om te doen vinden we namelijk het beheer en de uitrol van onze eigen applicaties. Bovendien hadden onze servers performanceproblemen, wat betekende dat onze klanten last hadden van trage en vastlopende systemen. Daar ontvingen we klachten over.”

Oplossing

“Vorig jaar zijn we begonnen met een proefmigratie voor een van onze klanten die over wilde stappen van een public naar private cloud”, geeft Van Prooijen aan. “We kenden Solvisoft vanuit het verleden en wilden graag met hen dit testproject aangaan. Ze zijn namelijk niet alleen expert op het 24/7 Guide referentiecase Solvisoft gebied van Microsoft-beheer, maar kunnen ook zelf ontwikkelen. Onze klanten draaien op de software van een branchespecifieke ERP-oplossing voor handels- en productiebedrijven. Er was geen sprake van een eenvoudige kopie van onze VM-ware van het ene naar het andere datacenter. Alles moest opnieuw worden gebouwd.”

De migratie verliep naar grote tevredenheid van ons en onze klant, vertelt Van Prooijen. “Toen hebben we de stap genomen om ook voor onze andere klanten de hosting en het beheer over te zetten naar een public cloud, beheert door Solvisoft. In totaal moesten 25 klanten over en er zijn veel andere applicaties gekoppeld aan hun platform, zoals CMS-systemen, boekhoudprogramma’s of Office 365. De migratie hebben we daarom zorgvuldig voorbereid en getest.”

Inmiddels staan er vijf nieuwe servers bij 24/7 Guide. Met Sophos Central borgt 24/7 Guide de veiligheid van de platformen en data van hun klanten in de cloud. “We monitoren de platformen van onze klanten en zorgen voor back-ups”, gaat Van Prooijen verder. “Sommige klanten verkopen seizoensproducten, wat betekent dat er flinke pieken in de belasting van hun systemen zitten. Ze kunnen zich geen uitval permitteren. Met onze nieuwe servers, goede beveiliging en 24/7 monitoring, garanderen we de beschikbaarheid van hun platformen en kunnen we snel en gemakkelijk opschalen als dat nodig is.”

Resultaat

“We zijn net een maand gemigreerd en ervaren een significante verbetering in de performance van de systemen”, geeft Van Prooijen aan. “De migratie hebben we in het weekend uitgevoerd, zodat onze klanten minimaal overlast zouden ervaren. Op een paar kleine dingen na, zoals een e-mailconnector die niet goed werkte, verliep alles heel vlot.

Onze klanten hebben we sindsdien niet meer gehoord over trage of haperende systemen. We geven de hosting en het beheer vol vertrouwen uit handen aan Solvisoft en hebben goede back-up technologie volledig in de cloud.
Nu kunnen we weer doen waar we goed in zijn en waar we het meeste plezier in hebben.”

“Bij problemen zijn wij uiteraard de eerstelijns servicedesk voor onze klanten”, zegt Van Prooijen. “We beoordelen of de verstoring in onze applicatie zit en anders schuiven we het door naar Solvisoft. Ik ben heel tevreden met de specialisten bij de helpdesk: ze reageren snel en anticiperen op onze vragen. Ook de samenwerking tijdens de migratie verliep naar tevredenheid. Onze projectleider was goed bereikbaar en altijd bereid om te helpen, het contact is heel persoonlijk.”

Toekomst

“We zijn nog niet zo lang over op onze nieuwe servers en hosting en beheer door Solvisoft”, besluit Van Prooijen. “De komende tijd moeten we dus ervaren wat er precies nodig is aan servicelevels. Verder zijn we nu voornamelijk actief in het Westen van Nederland en gaan we uitbreiden naar het Oosten. Ten slotte lopen er meerdere projecten, waarvoor we verschillende add-ons gaan ontwikkelen. Daar kunnen we de hulp van de ontwikkelaars van Solvisoft goed bij gebruiken."

Download direct gratis onze Phishing whitepaper

[Download direct gratis onze Phishing whitepaper]

Download