[Referentiecase Tower Living]

Referentiecase

Tower Living

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Tower Living
[Tower Living]

Met onze gebruiksvriendelijke en sfeervolle webshop zijn we 24/7 beschikbaar en bereikbaar voor onze dealers. Solvisoft adviseert ons regelmatig over nieuwe technologieën, zorgt dat we up-to-date zijn en de voordelen behalen uit onze e-commerceoplossing.

[Referentiecase Tower Living]

Uitdaging

Tower Living is een toonaangevende partner voor o.a. groothandels, retailers en projectpartners in de meubelbranche in Nederland, België en Duitsland. In Nijmegen heeft Tower Living een showroom van ruim 2.500 m2 met ruim 30 complete woonprogramma’s, tafel- en kastencollecties B2B Webportaal Tower Living en meer dan 125 verschillende modellen stoelen. “Enkele jaren geleden, voordat we een webshop hadden, waren we veel tijd kwijt aan het verstrekken van informatie aan klanten”, vertelt Henk Dekker, operationeel manager bij Tower Living.

Onze binnendienst kreeg veel telefoontjes over productspecificaties, prijzen en de levertijd van meubelen. Orders moesten we handmatig invoeren in ons ERP-systeem. Dat was een foutgevoelig en tijdrovend proces.

“Daarnaast wilden we, met de laatste upgrade naar E-OPS 3, de beleving van ons B2B-portaal verbeteren”, geeft Marijn Saris aan, verantwoordelijk voor marketingcommunicatie bij Tower Living. “Voor de consument hadden we een mooie en sfeervolle website, dat wilden we ook voor onze dealers.”

Oplossing

“Allereerst, zijn we gestart met de implementatie van een nieuw ERP-systeem”, zegt Dekker. “We werkten met verschillende systemen voor onze orders en financiën en Solvisoft adviseerde ons om over te stappen op één geïntegreerd systeem. We zijn toen volledig gemigreerd naar Exact Globe, inclusief webshopkoppeling.

Solvisoft heeft dit vanaf de basis opgezet en verzorgt het volledige beheer en onderhoud van onze automatisering. Eens in de drie maanden komt een vaste engineer bij ons langs om onze systemen te checken en te updaten en voor issues bellen we met de helpdesk.

“Wat betreft ons e-commerceplatform, daar zijn we enkele jaren geleden mee gestart en onlangs zijn we live gegaan met E-OPS 3”, aldus Dekker. “Onze dealers hebben een eigen inlogportaal en krijgen inzicht in prijzen, beschikbaarheid en productspecificaties en kunnen gemakkelijk een order plaatsen. Omdat onze webshop is gekoppeld met ons Exact Globe ERP-systeem wordt een order nu automatisch verwerkt.”

Tower Living referentiecase Solvisoft

“Bij de upgrade naar E-OPS 3 hebben we voor de implementatie van nieuwe modules gekozen, zoals Scan2Order”, vertelt Dekker.

Onze verkopers kunnen zo met een klant door de showroom lopen, de barcode van een meubelstuk scannen en zo snel productinformatie opvragen of het meubel in de winkelwagen van de klant plaatsen.

Voorheen deden we dat met een papieren bestelformulier. Verder hebben we een configurator op onze webshop om een bankstel naar wens samen te stellen. Onze klanten kunnen kiezen uit verschillende modellen en eindeloos veel stoffen en kleurmogelijkheden.”

“Ook hebben we speciaal voor onze klanten een stockfeed (productfeed) gebouwd”, zegt Dekker. “Hiermee kunnen ze alle data over onze collecties importeren in het eigen ERP-systeem. Zo hoeven zij die gegevens niet meer handmatig te verwerken. En met een handige XML-koppeling, bestellen klanten eenvoudig vanuit het eigen systeem en niet via de webshop. Dat bespaart hen dubbele invoer van gegevens.”

“We gaan nu ook aan de slag met de module productbundels”, gaat Saris verder. “In onze showroom richten we stijlkamers in. Klanten kunnen fysiek én virtueel door onze showroom lopen en eenvoudig alle meubelen van een stijlkamer bestellen. Ten slotte zijn onze accountmanagers veel op locatie bij de klant. Waar ze voorheen alle orders en specificaties met pen en papier moesten noteren, loggen ze nu eenvoudig in op het dealerportaal via de accountmanager module en voeren ze de bestelling in namens de klant, via een eigen account. Daar hebben onze accountmanagers veel profijt van.”

Resultaat

“Met onze webshop zijn we 24/7 beschikbaar en bereikbaar voor onze dealers”, geeft Dekker aan. “Onze klanten hebben ons niet meer persoonlijk nodig voor informatie over de collecties en ook in de weekenden, vakanties en buiten kantooruren kunnen ze orders plaatsen. Onze klanten ervaren de webshop als zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De upgrade naar E-OPS 3 biedt ons de nieuwste technieken om de webshop de juiste sfeer te geven, want meubelen zijn een sfeerproduct. Die beleving willen we terug laten komen in ons digitale verkoopportaal.”

“Vanwege de integratie van onze webshop met ons ERP-systeem, is er minder kans op fouten”, vertelt Dekker. Tower Living referentiecase Solvisoft“Voorraden en prijzen worden automatisch op de webshop bijgewerkt. Nu krijgen we 60% tot 70% van onze orders binnen via het dealerportaal en krijgen we veel minder telefonische vragen. Bovendien zorgt de webshop, met de XML-koppeling, voor binding met onze klanten, want bestellen kan bijna niet eenvoudiger.”

We werken nu al ruim 8 jaar samen met Solvisoft en die samenwerking wordt alleen maar intensiever”. “Automatisering is de motor van ons bedrijf en dan is het belangrijk dat je daar de juiste IT-partner voor hebt.

We hebben goed contact met de specialisten van Solvisoft, die ons begrijpen. Zodoende adviseren zij ons regelmatig over nieuwe technologieën, zorgen ze dat we up-to-date zijn en de voordelen behalen uit onze e-commerceoplossing. We zijn ook echt van de langdurige samenwerkingen en met Solvisoft is die relatie gewoon heel prettig.”

Toekomst

“Ondanks de huidige beperkingen door de pandemie, willen we de komende drie jaar verdubbelen in groei”, aldus Dekker. “We hebben al diverse Europese klanten, maar daar ligt nog zoveel groeipotentie. Verder blijven we doorontwikkelen op het gebied van klantbeleving en marketingactiviteiten."

Ten slotte wordt dit jaar onze serveromgeving vervangen, zodat we de komende vijf jaar weer vooruit kunnen. Ook dan staat Solvisoft wederom voor ons klaar.

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels ]

Download