[Grootste drempel bij digitalisering binnen handel- en productiebedrijven is gebrek aan kennis]

Grootste drempel bij digitalisering binnen handel- en productiebedrijven is gebrek aan kennis

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Grootste drempel bij digitalisering binnen handel en productiebedrijven is gebrek aan kennis]

Bedrijven binnen Nederland doen het goed op het gebied van digitalisering: onderzoek wijst uit dat 85 procent van deze bedrijven bezig zijn met digitalisering. Toch is dit niet voor ieder bedrijf vanzelfsprekend, vooral binnen de handel- en productie industrie is dit percentage aanzienlijk lager. Gebrek aan kennis, met name technische kennis, kan een behoorlijke barrière zijn in de stappen naar digitalisering. Ongeveer twee derde van de bedrijven binnen deze branche mist deze kennis om de stap naar digitalisering te zetten.

Investering waard

De vertaalslag maken naar digitalisering vraagt vaak een bepaalde investering. Het is dan ook niet vreemd dat bedrijven terughoudend zijn om dit proces te starten omdat zij van mening zijn dat het vooral veel geld, en daarnaast ook tijd, kost. Deze gedachte is echter onterecht, digitalisering kan namelijk veel geld opleveren. Het is belangrijk om te weten dat er kostenbesparing kan ontstaan door het inzetten van digitalisering. Processen kunnen optimaler worden ingericht en dit kan op termijn zorgen voor een flinke kostenbesparing.

De cloud onmisbaar

De de cloud is een belangrijk onderdeel is binnen het volledige digitaliseringsproces. Dit wijst uit doordat meer dan twee derde van de bedrijven bij migratie overschakelt naar de cloud. De voordelen van werken in de cloud zijn talrijk: het maakt organisaties schaalbaar, samenwerken is een stuk efficiënter en hardware wordt goedkoper.

Deze cloudmigratie wordt door bedrijven vaak gezien als een grote drempel richting de stap naar digitalisering. Het gebrek aan vaardigheden rondom IT en interne kennis werpen een flinke barrière op. Om deze reden kiest zo’n 20 procent van de handel- en productiebedrijven om geen gebruik te maken van clouddiensten. Een gemiste kans, want werken in de cloud kan veel waarde toevoegen binnen bedrijven.

De stap zetten

Als het gaat om digitalisering is niets doen de grootste fout die gemaakt kan worden. Grootste drempel digitalisering gebrek aan kennisHet is belangrijk dat u niet stil blijft staan, maar een begin maakt met digitalisering binnen uw bedrijf. Hoe lastig dit ook lijkt.

De eerste stap is om te bepalen wat digitalisering binnen uw bedrijf zou betekenen. Stel uzelf hierbij vooral de vraag waarom digitalisering belangrijk is binnen uw bedrijf. Sla hierbij vooral ook de wensen en behoeften van klanten niet over. Vervolgens is het belangrijk dat er een duidelijk digitaliseringplan wordt opgesteld. Uiteraard hoeft u dit niet alleen te doen, hiervoor zijn allerlei specialisten die u hierbij kunnen bijstaan in het volledige traject. Tot slot is het zaak om prioriteit aan het digitaliseringsproces te geven en het opgestelde plan te realiseren.

IT-partner

De stap zetten naar digitalisering kan voor veel bedrijven erg groot zijn. Vooral dan is het belangrijk het niet alleen te doen en een geschikte IT-partner in dit proces te betrekken. Ongeveer 70% van de handel- en productiebedrijven die inmiddels zijn gaan digitaliseren, heeft hiervoor een IT-partner in de hand genomen voor de implementatie.

 

Wij kunnen uw bedrijf volledig ontzorgen in het gehele proces. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en samen bekijken we alle mogelijkheden.

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels ]

Download