[Waarom een moderne werkplek voor veel bedrijven interessant is]

Waarom een moderne werkplek voor veel bedrijven interessant is

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Waarom een moderne werkplek voor veel bedrijven interessant is]

Het nieuwe werken is de afgelopen periode enorm in populariteit gestegen. Medewerkers hebben steeds meer de behoefte om overal te kunnen werken. Thuis, onderweg en in sommige gevallen soms aan de andere kant van de wereld. Niet alleen voor medewerkers is het interessant om overal te kunnen werken, dit geldt ook zeker voor werkgevers. In dit blog delen we graag de grootste voordelen van de moderne werkplek.

Gebruiker staat centraal

Modern werkplekbeheer wordt gekenmerkt door op ieder moment en op iedere plek te kunnen werken. Dit vraagt om een systeem dat volledig ingericht is op de wensen en behoeften van de gebruikers, uw medewerkers. Een moderne werkplek houdt hier rekening mee doordat zij alle software, applicaties, data en randapparatuur ten alle tijden tot hun beschikking hebben. Medewerkers hebben hierdoor veel werkvrijheid en dit verhoogt uiteindelijk het werkplezier en de efficiëntie. Er kan op ieder moment gewerkt worden zonder steeds opnieuw te moeten verbinden, met bijvoorbeeld internetverbindingen of printers.

Altijd goed beveiligd

Waarom werkplekbeheer voor veel bedrijven interessant is1Bij (modern) werkplekbeheer hoort ook een goede beveiliging van uw bedrijfsinformatie. Een moderne werkplek is ingericht volgens de wensen en behoeften van de gebruikers, met een goede digitale beveiliging. Wanneer deze beveiliging goed geregeld is, hebben uw medewerkers eenvoudig veilig toegang tot de benodigde applicaties, documenten en gegevens. Hierbij zijn de juiste toegangsrechten verstrekt en worden de nieuwste beveiligingstechnieken ingezet om virussen en hackers buiten de deur te houden.

Efficiënt beheer

Wanneer binnen uw organisatie de moderne werkplekken op de juiste wijze zijn ingericht, wordt beheer hiervan efficiënter en flexibeler. Installaties en updates worden vanaf een centrale omgeving geïmplementeerd met minimaal productiviteitsverlies. Daarnaast is uw data goed beveiligd door de scheiding van besturingssystemen, apparatuur en applicaties.

Een moderne werkplek standaardiseert de uitrol van werkplekken, bijvoorbeeld door middel van desktop-virtualisatie. Naast deze virtualisatie kunnen ook managed devices met intune standaard uitrol gerealiseerd worden. Hierbij wordt niet iedere werkplek afzonderlijk beheert, maar worden applicaties, data en persoonlijke instellingen centraal opgeslagen. Toegang is hierbij snel gerealiseerd, waardoor er gemakkelijk opgeschaald kan worden in het aantal werkplekken. Ook bij uitdiensttreding kan de toegang voor een medewerker gemakkelijk beëindigd worden, waarna de computer opgeschoond kan worden voor een nieuwe medewerker.

Een moderne werkplek bespaart kosten

Voor veel bedrijven de belangrijkste reden om te kiezen voor een moderne werkplek: het bespaart geld en tijd. Wanneer de werkplek optimaal is ingericht ontstaat er efficiency. Alle hierboven genoemde voordelen, eenvoudig beheer, snelle uitrol en werkvrijheid, zorgen voor efficiëntie en daarmee met tijd- en geldbesparing.

Wij kunnen ondersteunen in het inrichten én onderhouden van een moderne werkplek voor uw medewerkers. Benieuwd hoe wij dit kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Download direct gratis onze Modern Werkplekbeheer Whitepaper

[Download direct gratis onze Modern Werkplekbeheer Whitepaper]

Download