[IT continuïteit in uw productiebedrijf]

IT continuïteit in uw productiebedrijf

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[IT continuïteit in uw productiebedrijf]

Calamiteiten houden zich niet aan kantoortijden. Wat als uw IT-systeem onverwacht uitvalt? Het is tegenwoordig allemaal zo vanzelfsprekend, met één druk op de knop is er inzicht in allerlei data. Informatie rondom planning, voorraad, klantgegevens en alle informatie over uw productie is ten alle tijden voorhanden. Wat gebeurt er als uw IT-systeem niet meer werkt zoals het zou moeten? Draaien dan alle noodzakelijke processen door?

Afhankelijkheid van uw IT-systeem is dit wat goed in kaart gebracht moet worden. Continuïteit binnen uw productiebedrijf is immers erg belangrijk. Wanneer uw bedrijf volledig afhankelijk is van dit systeem kan het onverwacht voor veel problemen en stagnatie zorgen bij calamiteiten. Voor uw productiebedrijf is het belangrijk om te weten hoe betrouwbaar uw huidige systeem is, hoe een goede back-up gemaakt kan worden en wat er gedaan moet worden bij calamiteiten. Dit alles om ervoor te zorgen dat bij uw productiebedrijf bij storingen snel weer online is.

Betrouwbare IT

IT continuïteit in uw productiebedrijfBinnen productiebedrijven zijn nauwelijks nog machines te vinden die niet aangesloten zijn op het IT-netwerk van de organisatie. Door digitalisering worden productieprocessen steeds sneller, worden efficiënter ingericht en hierdoor wordt uiteindelijk meer geproduceerd. Een betrouwbaar en goed georganiseerde IT-omgeving is hierbij van groot belang. Deze omgeving bepaalt de continuïteit van uw organisatie. Cruciaal hierbij is dat deze omgeving recent is, voldoet aan alle wensen binnen de organisatie en dat deze zo ingericht is dat er bij verstoringen niet al te veel problemen ontstaan die invloed hebben op het gehele productieproces.

Een centraal systeem

Binnen ieder organisatie worden diverse softwarepakketten gebruikt, zoals ERP, CMS, PIM en Office. Voor de continuïteit van uw bedrijf is het essentieel dat deze systemen gekoppeld zijn zodat iedereen in een centraal systeem werkt. Op deze manier is de data altijd realtime en op ieder moment beschikbaar. Ongeacht wie van welke afdeling de informatie ophaalt. Ook als uw bedrijf meerdere vestigingen heeft.

Updaten

Niet alleen het opzetten van een IT-omgeving is belangrijk, het onderhoud hiervan is misschien nog wel veel belangrijker. Gedateerde software of overbelaste servers moeten absoluut voorkomen worden. Het monitoren van de omgeving en het regelmatig uitvoeren van updates is iets wat structureel gedaan moet worden. Toch is dit ook een grote uitdaging, want wanneer voert u updates uit zonder dat uw productie hierdoor stil komt te liggen?

Voor ieder productiebedrijf is de IT-omgeving verschillend. Er dient een inventarisatie gemaakt te worden van de productie, de systemen, wensen en behoeften. Wij kunnen samen met u kijken wat er binnen uw organisatie noodzakelijk is om een betrouwbare IT-omgeving te creëren én deze te onderhouden. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op