[Grip krijgen op uw werkplekbeheer]

Grip krijgen op uw werkplekbeheer

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Grip krijgen op uw werkplekbeheer]

De afgelopen jaren is, mede door de pandemie, is de manier van werken veranderd. Waar voorheen centraal vanaf een kantoor gewerkt werd, is thuiswerken steeds populairder geworden. De verwachting is dat de hybride manier van thuiswerken, dus gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor, ook de aankomende jaren uiterst populair zal blijven.

Helaas weten cybercriminelen gebruik te maken van deze verschuiving. Zij proberen toegang te krijgen via verouderde hardware, slecht beveiligde verbindingen of onbeveiligde applicaties tot uw bedrijfsnetwerken. Wees daarom voorbereid en krijg grip op uw werkplekbeheer.

Veilige cloudomgeving

De belangrijkste factor bij cybercriminaliteit en het tegengaan hiervan is en blijft de mens. U kunt de werkplekken nog zo technisch en veilig hebben geregeld, wanneer uw medewerkers onzorgvuldig met documenten omgaan en deze op onveilige externe dragers opslaan, dan wordt de dreiging van criminaliteit alleen maar groter. Zorgt ervoor dat alle bedrijfs- en privacygevoelige informatie en documenten is opgeslagen in een veilige cloudomgeving.

Dubbele authenticatie

Dubbele authenticatie grip op werkplekbeheer

Een cybercrimineel kan gemakkelijk zijn gang gaan wanneer hij de inloggegevens weet. Houd wachtwoorden dan altijd geheim en kies altijd een andere voor iedere inlog. Het beste is nog om te kiezen voor MFA, Multi Factor Authenticatie. Bij deze authenticatie wordt gebruik gemaakt van een extra stap, zoals bijvoorbeeld een code per sms. Maak het criminelen niet te makkelijk en laat uw medewerkers gebruik maken van MFA.

Beveiligde (wifi)netwerken

Het klinkt als een open deur, maar toch gebeurd het nog vaker dan we denken: zorgen voor een beveiligd (wifi)netwerk. Wanneer er ingelogd wordt op een onbeveiligd netwerk kan de schade groot zijn en kunnen cybercriminelen gemakkelijk hun gang gaan. Zorg daarom altijd dat uw medewerkers inloggen via een beveiligd (wifi)netwerk. Maak hen ook bewust van de gevolgen wanneer ze dit niet doen!

Verouderde hardware

Niets is verraderlijker dan verouderde hardware, dit is namelijk voer voor cybercriminelen. Zorg er daarom altijd voor dat uw medewerkers beschikken over hardware die up-to-date is met daarop een recent besturingssysteem. Wees er waakzaam op dat medewerkers thuis niet op verouderde hardware werken. Laat uw IT-beheerder ervoor zorgen dat iedere medewerker veilig (thuis) werkt.

Phishing

Cybercriminelen zijn creatief in het verzinnen van mogelijkheden om u op te lichten of uw bedrijfsnetwerk plat te leggen. Een daarvan is het inzetten van phising, het opstellen van een valse e-mail in de hoop dat u op een bijgevoegde link drukt. Wanneer u dit doet hebben de criminelen toegang tot veel van uw gegevens. Iets wat u dus ten alle tijden moet zien te voorkomen! Check de afzender en wees alert bij rare e-mails. Maak uw medewerkers bewust van het feit dat ze waakzaam moeten zijn voor phishing!

Firewall

Digitale bedreigingen kunnen uw volledige bedrijfsnetwerk platleggen. Dit kunt u voorkomen door het gebruik van een firewall, een soort verdedigingslinie die alle binnenkomende en uitgaande gegevens op uw bedrijfsnetwerk scant op verdachte herkomst of inhoud. Virussen, spyware, inbraakpogingen en spam worden meteen geïdentificeerd en geïsoleerd om te voorkomen dat er schade aan uw bedrijfsnetwerk wordt toegebracht.

 

Wij kunnen u bedrijfsnetwerk beveiligen en onderhouden tegen schadelijke invloeden. Wilt u weten hoe wij dit voor u kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Download direct gratis onze Modern Werkplekbeheer Whitepaper

[Download direct gratis onze Modern Werkplekbeheer Whitepaper]

Download