[Waarom goed werkplekbeheer essentieel is]

Waarom goed werkplekbeheer essentieel is

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Waarom goed werkplekbeheer essentieel is]

In de ideale situatie kan iedereen overal en altijd werken. Het hebben van efficiënt ingerichte werkplekken met kwalitatief goede apparatuur is dan ook essentieel. Een goede werkplekbeheerder draagt zorg voor het onderhoud hiervan en denkt proactief mee over optimalisaties, voor nu en in de toekomst. Werkplekbeheer via een IT-dienstverlener houdt in dat alles op het gebied van IT geregeld is. Dit met als doel dat alle systemen werken en deze op elkaar afgestemd zijn. Zo kunnen medewerkers onbezorgd werken en doen waar ze goed in zijn.

Een organisatie bestaat uit verschillende werkplekken met computers, laptops, tablets en printers. U wilt er zeker van zijn dat deze apparatuur altijd betrouwbaar zijn en dat storingen of problemen worden voorkomen. Dit zodat uw medewerkers ongestoord kunnen blijven werken.

Goed werkplekbeheer vereist specialistische kennis van hardware en software en vraagt om snel handelen om problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer deze toch ontstaan kunnen deze adequaat opgelost worden.

Gebruiker staat centraal

Goed en modern werkplekbeheer is onder andere het installeren van hard- en software, het onderhoud en beveiliging hiervan, (virtueel) desktopmanagement en het oplossingen van storingen en bieden van support bij problemen. Deze werkplek is volledig ingericht op de wensen van de gebruiker. Zo hebben medewerkers zowel op kantoor, thuis of onderweg alle software, applicaties, data en randapparatuur tot hun beschikking en kunnen zij probleemloos werken.

Microsoft Office 365 voor de moderne werkplek

Voor veel organisaties is een werkplek geen vaste en fysieke locatie meer. Zij bieden de mogelijkheid om overal en op ieder gewenst moment te kunnen werken. Met behulp van een goed ingericht IT landschap kan dit mogelijk gemaakt worden. Digitale technologieën en tools zoals Microsoft Office 365, Teams en SharePoint bieden kansen om efficiënt samenwerken te faciliteren. Met Office 365 is actuele informatie altijd binnen handbereik en is dit samengebracht op één plek. Hierdoor kunnen medewerkers samenwerken, ongeacht hun locatie.

Maximaal gemak, minimale risico’s

Bij werkplekbeheer hoort ook een goede beveiliging van al uw bedrijfsinformatie. Naast dat een moderne werkplek is ingericht vanuit de wensen en de behoeften van de gebruiker, moet de digitale beveiliging hierbij niet uit het oog verloren worden. Uw medewerkers hebben eenvoudig toegang tot de benodigde bedrijfsapplicaties, documenten en gegevens, maar krijgen hierbij wel de juiste toegangsrechten en nieuwste beveiligingstechnieken om virussen en hackers buiten de deur te houden.

Desktop-virtualisatie voor efficiënt werkplekbeheer

In plaat van iedere werkplek afzonderlijk te beheren, kunnen applicaties, data en persoonlijke instellingen centraal opgeslagen worden met desktop-virtualisatie. Iedere werknemer werkt dan vanaf een virtuele desktop in plaats vanaf een lokale pc. Werkplekbeheer wordt hierdoor nog efficiënter en flexibeler. Installaties en updates worden vanaf een centrale server geïmplementeerd met minimaal productiviteitsverlies. Bovendien is alle data goed beveiligd door de scheiding van applicaties, besturingssystemen en apparatuur.

Waarom werkplekbeheer uitbesteden?

Bij uitbesteden van werkplekbeheer is er 24/7 beheer en monitoring: het moet gewoon allemaal goed werken. Door uitbesteden heeft u geen omkijken meer naar uw IT-omgeving, alles wordt uit handen genomen en er is één aanspreekpunt. Kortom, u wordt volledig ontzorgd. Wij nemen graag die zorg voor u in onze handen. Benieuwd hoe wij dit doen en hoe we uw organisatie kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Download direct gratis onze Modern Werkplekbeheer Whitepaper

[Download direct gratis onze Modern Werkplekbeheer Whitepaper]

Download