[Hattemleeuw]

Referentiecase

Hattemleeuw

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Hattemleeuw
[Hattemleeuw]

Het onderlinge contact met Solvisoft en hun aanpak van dit project past heel goed bij Hattemleeuw.

[referentiecase Hattemleeuw]

Hattemleeuw is dé regionale groothandel voor de technische professional. Via de webshop bieden zij een breed assortiment buizen, buiscomponenten, TECE kunststof leidingsystemen en bevestigingsmaterialen aan. Hattemleeuw werkt landelijk en levert aan diverse bedrijven, zoals machinefabrieken, scheepswerven, installatie- en constructiebedrijven. De groothandel is, net als zusterbedrijf Leeuwtechniek, onderdeel van O. de Leeuw: een groep van technische en staalhandelsondernemingen die al meer dan 125 jaar het predicaat hofleverancier heeft.

Uitdaging

Zowel Hattemleeuw als Leeuwtechniek maakten gebruik van de webshopoplossing Websolutions van Unit4. “Daar zijn we 10 jaar geleden mee begonnen", vertelt Bert Straat, vestigingsmanager bij Hattemleeuw. “Maar die oplossing was inmiddels verouderd en werd niet meer ondersteund en doorontwikkeld door Unit4. Het roer moest om. We wilden een nieuwe uitstraling en een verbeterde, moderne webshop met meer flexibiliteit waar onze klanten snel de benodigde producten konden vinden.”

referentiecase Hattemleeuw

Oplossing

We hebben verschillende e-commercebedrijven benaderd, maar het voortraject met Solvisoft ging vanaf het begin goed” vervolgt Bert. “Ze zijn open, enthousiast en kundig, het verhaal klopte gewoon. De specialisten van Solvisoft begrepen waar het écht om ging en lieten ons meteen verschillende mogelijkheden zien. Bovendien hebben we goede gesprekken gehad met twee klanten van Solvisoft: Dozon en Garfield. Door die goede ervaring in het voortraject, was de keuze voor Solvisoft en hun oplossing E-OPS snel gemaakt.”

“Zowel wij als ons zusterbedrijf Leeuwtechniek, draaien op hetzelfde ERP-systeem (Kerridge Wholesale) en dezelfde E-OPS database", zegt Bert. “Met een multishop is het namelijk mogelijk om meerdere webshops vanuit één e-commerceplatform te beheren. Ons ERP- en e-commercesysteem zijn volledig met elkaar geïntegreerd. Via de Mijn Omgeving, het klantportaal, kunnen onze klanten daarom hun orders, facturen en andere gegevens inzien. Verder maakt een deel van onze klanten gebruik van Scan2Order. Hiervoor hebben we productbarcodes aangeleverd die ze kunnen scannen om eenvoudig en snel de benodigde artikelen in de winkelmand plaatsen. Dat scheelt onze klanten een hoop tijd.”

Bij een webshop is het idee dat klanten 24 uur per dag kunnen bestellen en dan is het belangrijk dat ze de producten makkelijk en snel kunnen vinden. Bert: “Het lastige is dat producten door iedereen weer anders worden genoemd. Maar daar hebben we samen met Solvisoft goed over nagedacht. Onze producten hebben we gestructureerd ondergebracht in productgroepen en we werken met slimme zoekfilters. Daarnaast worden er binnen de zoekfunctie zoeksuggesties getoond en kunnen klanten zoeken op delen van een productnaam. Samen met Solvisoft blijven we continu verbeteren om onze klanten een logische en overzichtelijke webshop te bieden.”

Resultaat

Inmiddels staan er, alleen al voor Hattemleeuw, 10.000 artikelen online. “We zijn nu een jaar bezig met de nieuwe E-OPS webshop” vertelt Bert. “Voorheen kwam 2 tot 3% van de orders binnen via de webshop en nu is dat percentage gestegen naar 15%. De webshop vormt daarmee een belangrijk onderdeel voor onze omzet. Het contrast tussen de nieuwe en oude webshop is groot en onze klanten zijn positief. De investering in tijd en geld was het, zonder twijfel, waard.”

”Natuurlijk hechten we veel waarde aan het resultaat, maar de onderlinge contacten zijn zeker net zo belangrijk”, geeft Bert aan. “We hebben echt ingestoken op een partnerschap. De specialisten van Solvisoft staan voor ons klaar als het nodig is en de manier van uitvoeren en communiceren past erg goed bij ons. Kortom, de webshop functioneert naar tevredenheid en de relatie met Solvisoft als e-commercepartner is erg goed.”In augustus 2020 ging de E-OPS-webshop live en inmiddels staan er zo'n 25.000 artikelen online. “In iets minder dan een jaar stond onze nieuwe webshop, en die van Hattemleeuw, online” vertelt Jeroen. “En naar tevredenheid! Voorheen kwam ongeveer 20% van de orders binnen via het bestelportaal, terwijl we nu al gaan richting de 30 tot 40%. Ook de reacties van de klanten zijn positief, nu hoeven ze ons niet meer te bellen om bijvoorbeeld een order te plaatsen of een factuur of artikelinformatie op te vragen.”

Ook als er iets is na de livegang van de webshop, word je perfect geholpen door de kundige helpdesk van Solvisoft.

Toekomst

Bert: “Alles wat we tot op heden hebben gedaan, zou ik nog steeds op die manier doen. Uiteraard blijven we samen met Solvisoft werken aan toekomstige ontwikkelingen voor de webshop. We willen bijvoorbeeld de invulling van de filters wat verfijnen, denk aan meer keuze in kwaliteit, dikte, hoogte en breedte van artikelen. Met de huidige webshop, de koppeling met ons ERP-systeem en de handige functionaliteiten, ligt er nu in ieder geval een stevige basis voor onze e-commercestrategie en we kijken uit naar een prettige en langdurige samenwerking met Solvisoft.”

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels ]

Download