[Hoe toekomstproof is uw productiebedrijf?]

Hoe toekomstproof is uw productiebedrijf?

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Hoe toekomstproof is uw productiebedrijf?]

Door de pandemie is vooral binnen de productie-industrie gebleken dat er behoefte is aan een andere manier van bedrijfsvoering. De wens is dat zij zich beter en sneller aan kunnen passen aan de veranderende dynamiek binnen de markt. Een belangrijk onderdeel hierbij is digitalisering en de nieuwe manier van werken. Maar welke uitdagingen komen hierbij naar voren?

De klant wordt steeds zelfredzamer

De rol van de klant is voorgoed veranderd. Zij kunnen en willen steeds meer zelf regelen en snelheid is hierbij een belangrijke factor. We zien dat klanten steeds zelfredzamer worden en dit vraagt voor u als ondernemer een andere manier van werken. Een webshop wordt steeds belangrijker, aangezien de klant hier zelf heel veel zaken kan regelen. Denk hierbij aan bestellingen plaatsen, productinformatie inzien en factuur- of orderstatus inzien. Een goed werkende webshop is een essentieel onderdeel bij deze klantverandering. Een webshop is namelijk iets wat voor beide partijen voordeel oplevert, denk hierbij aan tijdwinst.

Hoe toekomstproof is uw maakbedrijf?

Succesvol samenwerken

Een opkomende trend binnen de maakindustrie is de smart industry. Dit is een verzamelterm voor de digitalisatie van apparaten, machines, medewerkers maar ook voor de organisatie in zijn geheel. Met nieuwe technologieën zijn bedrijven eerder in staat om op slimme en duurzame manier te produceren.

Bij de realisatie van deze vergaande digitalisering komen veel stromen bij elkaar, zoals het marketing of logistieke proces. Deze partijen zijn hierbij digitaal met elkaar verbonden en kunnen effectief samenwerken binnen de keten door gegevens met elkaar uit te wisselen. Deze manier van samenwerken is noodzakelijk om de positie binnen de branche te kunnen behouden.

In de cloud werken

Een trend die sinds de pandemie te zien is, is de nieuwe manier van werken. Er wordt niet meer alleen centraal gewerkt, maar er is een verschuiving merkbaar naar decentraal werken. Medewerkers wensen steeds meer overal te kunnen werken en dit vraagt om een andere manier van uw IT-infrastructuur. Met een online werkplek kunnen medewerkers werken waar en wanneer ze willen, dit allemaal via een beveiligde omgeving in de cloud. Voordeel van in de cloud werken is dat uw organisatie schaalbaar is, samenwerken is een stuk efficiënter en u bespaart kosten op hardware, onderhoud en beheer.

Het verkoopproces wordt verlengt

Om uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen is het belangrijk uw klanten aan u te binden. Wanneer de klant een order geplaatst heeft stopt het verkoopproces hier niet. U kunt dit verlengen door het aanbieden van bijvoorbeeld spare parts bestellingen. Met een zogenoemde BOM-module kunnen uw klanten via een object of serienummer direct inzicht krijgen in de samenstelling van het product en hieruit spare parts bestellen. Spare parts kunnen dan gemakkelijk en snel geleverd worden. Voor uw klant wordt de servicegraad verhoogt door de automatisch gegenereerde stuklijsten en doordat de servicemedewerker meteen heeft juiste onderdeel heeft.

 

Wij kunnen u volledig bijstaan in het toekomstproof maken van uw bedrijf. Wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen? Neem dan gerust contact met ons op en wij bekijken samen met u de mogelijkheden.

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven]

Download