[Digitalisering wacht er niet te lang mee]

Digitalisering: wacht er niet te lang mee

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Digitalisering wacht er niet te lang mee]

Onderzoek wijst uit dat bedrijven door digitalisering ongeveer een kwart op de kosten besparen. Wanneer uw maak- of productiebedrijf zich hier nog niet op focust is het dus de hoogste tijd om hiermee aan de slag te gaan. Hoe kunt u het digitaliseringsproces starten of uitbreiden en hierdoor meer omzet, tijdwinst en meer tevreden klanten realiseren? Hieronder leggen we graag uit hoe u de stap naar digitalisering vandaag nog kunt zetten.

Digitalisering en voordelen

Digitaliseren is eigenlijk alle analoge informatie omzetten naar een digitale vorm. Waar vroeger administratie, bestellingen en facturen in een papieren vorm verwerkt werden, verloopt dit nu vrijwel geheel digitaal. Digitaliseren kent tal van voordelen. Doordat papierwerk wordt vervangen door techniek worden er minder fouten gemaakt en kan er efficiënter gewerkt worden. Ook kan digitalisering helpen te groeien: er kan meer omzet gegenereerd worden, tijdsbesparing kan gerealiseerd worden en klanten worden meer tevreden. Tot slot is digitalisering soms ook gewoon noodzaak. Soms is het een must om de concurrentie voor te blijven of soms zelfs bij te blijven.

Digitaliseren volgens het ABC-model

personeel te kort maakbedrijvenDigitaliseren is niet van het ene op het andere moment gerealiseerd. Dit vraagt om een andere manier van werken. Maar waar is nu het meeste voordeel te behalen voor uw organisatie? Door middel van het zogenoemde ABC-model kunt u bekijken op welke vlakken stappen te maken zijn door te digitaliseren. Onderdelen uit dit model zijn aanbod, bedrijfsvoering en commercie. Bedoeling is dat hierbij niet gefocust wordt op één onderdeel, de kracht ligt vooral in het bundelen van de onderdelen en hierdoor voordeel te behalen.

Aanbod

Binnen uw aanbod is het belangrijk dat de producten aansluiten op de wensen van de klant. Maar misschien nog wel belangrijker hierbij is hoe uw klant die producten kan verkrijgen. Het inzetten van een webshop is hiervoor een uiterst geschikt middel. Hiermee kunt u uw volledige aanbod overzichtelijk aan uw klant beschikbaar stellen. Wanneer u hierbij een stap verder gaat en deze webshop integreert met uw ERP-systeem, kan de klant heel veel zaken zelf regelen. Denk hierbij aan offertes inzien, retourneren melden of facturen downloaden. Door deze integratie met uw ERP-systeem te maken voegt u nog meer waarde toe voor uw klant.

Bedrijfsvoering

De bedrijfsvoering vormt alle processen binnen uw bedrijf waarmee u uw aanbod levert aan de klant. Wanneer deze processen gedigitaliseerd worden, kan dit veel tijd- en kostenbesparing opleveren. Zo kunt u uw klanten bijvoorbeeld een Mijn Omgeving aanbieden binnen uw webshop. Met een persoonlijk account is inzicht in facturen en orders heel eenvoudig. Daarnaast kan de klant zelf acties uitvoeren, zoals het goedkeuren van orders of herhaalbestellingen doen. Deze mogelijkheden bespaart uw medewerkers een hoop vragen waardoor zij zich kunnen bezighouden met complexere vraagstukken.

Commercie

Wanneer u bedrijf commercie gaat digitaliseren wordt er gesproken van E-Commerce. Door de data van uw klanten en webshop, zoals ordergrootte, tijdstip van bestellen en productkeuze, te analyseren krijgt u een goed beeld van uw (potentiële) klantwens. Hier kunt u vervolgens uw sales- en marketingactiviteiten op toespitsen en uiteindelijk meer omzet genereren of de klanttevredenheid verhogen.

Naast deze activiteiten kunt u ook meer omzet genereren door het inzetten van een loyaliteitsprogramma. Hierbij sparen uw klanten voor leuke kortingen of andere acties voor toekomstige orders. Daarnaast zijn productbundels een goede manier om extra producten onder de aandacht te brengen bij uw klant. Hierbij kunt u producten als ‘nieuw’ of ‘outlet’ presenteren.

 

Bent u benieuwd geworden wat digitalisering voor uw bedrijf kan beteken en hoe wij u hierbij kunnen ondersteunen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en wij bekijken samen met u de mogelijkheden.

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels ]

Download