[5 redenen om als maakbedrijf te starten met E-Commerce]

5 redenen om als maakbedrijf te starten met E-Commerce

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[5 redenen om als maakbedrijf te starten met E-commerce]

De maakindustrie is nog altijd een conservatieve branche. Veel bedrijven die actief zijn binnen de maakindustrie opereren nog op ouderwetse wijze en hebben vaak te maken met eindeloze verkoopactiviteiten. Er wordt veel tijd gestoken in sales en koude acquisitie en eigenlijk te weinig tijd in (online) marketing. Ook is er weinig tijd en aandacht voor het direct verkopen van de producten aan de eindgebruiker. Tijd dus om meer te investeren in e-commerce en op deze manier meer voordeel te behalen.

1. Meer omzet door verkopen direct aan de eindgebruiker

Hierboven wordt het al kort benoemd: binnen de maakindustrie wordt er te weinig tijd en aandacht besteed aan verkopen direct aan de eindgebruiker. Offline verkopen is nog kenmerkend te noemen binnen bedrijven die opereren in de maakindustrie. Wanneer zij door online marketing nieuwe afzetmarkten gecreëerd hebben, is een webshop niet meer weg te denken. Door het inzetten van dit middel wordt er direct aan de eindgebruiker verkocht en vergroot dit de omzet.

2. Klanten gaan zich aan u binden

Het aantal zakelijke webshops is de afgelopen jaren in een razend tempo toegenomen. Maar voegen deze allemaal waarde toe voor hun klanten? Juist met het gebruik van een goede webshop kunt u zich onderscheiden van andere bedrijven. Zo kunt u door allerlei extra handige functionaliteiten de klant ontzorgen en dit verhoogt de klantbinding. Uiteindelijk kunt u zelfs bijdragen in het verbeteren van de bedrijfsprocessen van de klant. Als dat geen klanten aan u bindt…

3. Tijd is geld

Door het inzetten van online marketing, en met name een goed ingerichte webshop, verlopen e-commerceprocessen efficiënter. Op deze manier wordt er tijd bespaart op allerlei vlakken, zoals tijdsbesparing bij het verwerken van een order en minder klantvragen. Routinematige werkzaamheden worden geautomatiseerd door handige modules binnen de webshop en dit betekent kostenbesparing.

4. Meten is weten

Via een webshop is er de mogelijkheid om iedere dag heel veel data binnen te halen. Zo is het gemakkelijk om uw ERP pakket te koppelen met de webshop en hierdoor tal van data te ontsluiten. Door gegevens te meten, krijgt u al snel inzicht in hoeveel bezoekers er per dag uw webshop bezoeken, wanneer zij deze het meeste bezoeken en welke producten het beste verkopen. Al deze data kan vervolgens gebruikt worden om bijvoorbeeld producten te promoten en gepersonaliseerde marketingcommunicatie op te zetten. Hierdoor kunt u zich met uw webshop onderscheiden van de concurrent.

5. Achterblijven is geen optie

Binnen vrijwel iedere branche is (of wordt) e-commerce een onmisbaar onderdeel. Ook maakbedrijven moeten zich hierin gaan en blijven ontwikkelen. Achterblijven is geen optie meer, de ontwikkeling op e-commerce is enorm en een webshop zorgt uiteindelijk voor bedrijfscontinuïteit binnen de sterk concurrerende branche.

 

Benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij bekijken met u de mogelijkheden.

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven]

Download