[Het digitaliseren van het bestelproces in de trailerbouw]

Het digitaliseren van het bestelproces in de trailerbouw 

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Het digitaliseren van het bestelproces in de trailerbouw]

Digitalisering heeft ook binnen de trailerbouw zijn intrede gedaan. Een zichtbaar voordeel van het inzetten van een E-Commerce platform is het vereenvoudigen van het bestelproces. Hoe kunnen trailersbouwers dit middel inzetten en welke voordelen brengt het met zich mee, met name voor het bestelproces? We bespreken dit graag in deze blog.

Digitalisering 

Het bestellen van een trailer is vanuit traditioneel oogpunt een complexe communicatie tussen klant, dealer en fabrikant. Een tijdrovend proces dat doorgaans veel administratieve handelingen kent. Met de komst van een E-Commerce platform kunnen processen binnen de trailerbouw gedigitaliseerd worden. Zo kan er door middel van een koppeling met het ERP-pakket actuele product-, prijs- en voorraadinformatie getoond worden binnen het platform. Daarnaast worden bestellingen automatisch verwerkt in het ERP-systeem.

 

Bill of Material 

Een trailer kenmerkt zich door standaardisering, welke wel modulair samen te stellen is. Hierdoor kan een trailer uniek zijn voor een klant op basis van zijn wensen. Hebben uw servicemedewerkers voor een reparatie of onderhoud een stuklijst nodig van alle onderdelen van de trailer? Binnen het E-Commerce platform kunnen zij met één druk op de knop een complete Bill of Material generen. Onderdelen kunnen eenvoudig gevonden én besteld worden. Dit alles is mogelijk op basis van het chassisnummer van de trailer.

 

Informatievoorziening

Een E-Commerce platform kan niet alleen dienen voor het plaatsen van bestellingen, maar kan ook een portaal zijn voor alle beschikbare informatie. Hierbij moeten we denken aan gebruikers- en aansluitinstructies. Monteurs kunnen gemakkelijk inloggen en deze documenten downloaden. Zij beschikken op ieder moment over de gewenste informatie. Aan de hand van deze informatie kunnen zij ook meteen een bestelling plaatsen.

 

Nauwkeurigere bestellingen

Door de informatiehoeveelheid op het platform en de mogelijkheid om een stuklijst te genereren, zullen er meer nauwkeurigere bestellingen geplaatst worden. Alle gewenste informatie is voorhanden en dit zal het bestelproces vergemakkelijken. De kans op foutieve bestellingen zal hierdoor flink afnemen.

 

Klantbinding

Wanneer uw E-Commerce platform optimaal ingericht is, zal dit veel gebruiksgemak opleveren voor de gebruikers. Bestellingen kunnen gemakkelijk geplaatst worden en relevante informatie is op ieder moment beschikbaar. Dit betekent dat uw klant veel zaken zelf kan regelen, op ieder gewenst moment. U kan op deze manier waarde toevoegen voor uw klant en dit verhoogt uiteindelijk de klantbinding.

 

Het digitaliseren van het bestelproces binnen de trailerbouwindustrie kent vele voordelen. Zo levert het een tijdsbesparing op en kunnen processen efficiënter ingericht worden. Daarnaast zal het aantal menselijke administratieve handelingen afnemen, wat op termijn een kostenbesparing kan opleveren.

Benieuwd welke voordelen een E-Commerce platform voor uw organisatie kan bieden? Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bekijken we de mogelijkheden.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op