[Mastermate]

Referentiecase

Mastermate

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Mastermate
[Mastermate]

Klaar voor maximaal resultaat met upgrade naar nieuwe webshop.

[referentiecase Mastermate]

Uitdaging

Technische groothandel Mastermate biedt een uitgebreid assortiment van ijzerwaren, gereedschap, hang- en sluitwerk, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en bouwgerelateerde artikelen. Zakelijke klanten, zoals bouwbedrijven, kunnen daarvoor niet alleen terecht bij de verkoopvestigingen, maar ook in de vernieuwde webshop.

“We hadden eigenlijk twee webshops: een mobiele en desktopversie en dat kostte ons dubbel zoveel onderhoud”, vertelt Michiel Vos, manager e-commerce bij Mastermate. “Bovendien was de oude webshop niet responsive en dat is echt niet meer van deze tijd. Voor ons is blijven vernieuwen essentieel om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen en om voorbereid te zijn op de toekomst. Daar horen dan ook nieuwe functionaliteiten bij die niet mogelijk waren op de verouderde versie van ons e-commerceplatform.”

Oplossing

“We werken al ruim zes jaar samen met Solvisoft”, gaat Vos verder. “Natuurlijk ontstonden er weleens wat strubbelingen, maar die zijn altijd weer naar tevredenheid opgelost. Bovendien hadden we al veel specifieke wensen doorgevoerd in de oude webshop. Voor ons was de keuze om met Solvisoft en E-OPS door te gaan daarom snel gemaakt en in juli 2020 ging onze nieuwe webshop live.”

B2B Webshop Mastermate referentie

 

Mastermate maakt gebruik van enkele slimme functionaliteiten, zoals het aanbieden van productbundels. Hiermee kan de groothandel actieproducten aanbieden aan klanten via speciale themapagina’s. “Deze module bevalt ons goed”, zegt Vos. “Verder is ook de accountmanager-module nieuw. Hiermee kunnen onze medewerkers namens de klant bestellingen doen, inclusief specifieke prijsafspraken en leveringsvoorwaarden. Meerdere van onze regiobedrijven maken hier nu gebruik van en we merken duidelijk dat er behoefte aan is.”

“Ten slotte bieden we al tientallen klanten het ultieme bestelgemak door een OCI-koppeling tussen onze webshop en hun ERP-systeem”, vertelt Vos. “Apart inloggen is niet nodig en door de koppeling hoeven klanten hun order maar één keer in te voeren. We bieden de OCI-koppeling aan als extra service om het onze drukbezette klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken hun voorraden aan te vullen en op peil te houden.”

Resultaat

We hebben een fijne samenwerking gehad tijdens dit project”, geeft Vos aan. “Onze projectmanager van Solvisoft is rechtstreeks te bereiken en hij houdt strak de regie.

We hebben als team hard gewerkt aan deze upgrade om er samen een succes van te maken. En dat is terug te zien in onze nieuwe webshop: naadloos geïntegreerd met onze website en volledig vormgegeven in onze eigen huisstijl voor een consistente mastermate magazijn omnichannelervaring voor onze klanten.”

“Er staan nu bijna 42.000 artikelen online die uit voorraad leverbaar zijn”, zegt Vos. “Ongeveer 10% van de bestellingen wordt via de webshop gedaan en het aantal klanten dat gebruikmaakt van onze webshop is afgelopen jaar met 30% gestegen. Daar zijn we hartstikke trots op, maar we willen natuurlijk nog veel meer klanten online bedienen. Daarom zijn we druk bezig met het promoten van de webshop bij onze bestaande klanten.”

Toekomst

“We zijn overgegaan op Microsoft Azure en zetten als eerste klant van Solvisoft Azure Search in voor het zoeken in onze productcatalogus”, zegt Vos. “Daarvoor moeten we nog wel de productinformatie aanpassen: veel van onze productnamen zijn niet volledig uitgeschreven.De B2B-benadering zorgt namelijk voor extra uitdagingen, met name wat betreft de prijzenstructuur. Hierdoor zijn de beste oplossingen voor de B2C niet altijd van toepassing op onze webshop. Daar zijn we dus druk mee bezig, net als het opzetten van Product Information Management (PIM) om productgegevens efficiënter te kunnen beheren. Het PIM-systeem wordt uiteindelijk gekoppeld aan de webshop en dit zal de zoekresultaten zeker bevorderen.”

“Verder bekijken we de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en machine learning in de vorm van een chatbot en het tonen van gerelateerde producten”, gaat Vos verder. “Maar ook het videobellen met een van onze medewerkers, het instellen van een voorkeurslocatie en het toegankelijk maken van e-learnings staan allemaal op onze roadmap.”

“Waar we uiteindelijk naartoe willen, is dat de klantbeleving via de webshop vergelijkbaar is als die in de winkel: al je vragen worden persoonlijk beantwoord, er is uitgebreide productinformatie aanwezig en artikelen zijn nog sneller en gemakkelijker te vinden en te bestellen”, besluit Vos. “Er zijn dus nog genoeg mooie plannen voor onze webshop!”

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels ]

Download