[Referentiecase Maropa]

Referentiecase

Maropa

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Maropa
[Maropa]

 

Maropa opent webshop en stapt over op cloudserver. Geen meerwerk, geen tegenvallers, alles werkte gewoon.

 

[Referentiecase Maropa]

Uitdaging

Maropa, groothandel in autogene las- en snijapparatuur en lastechnische accessoires, werd in 1983 opgericht door zijn vader, vertelt
Maropa webshop Solvisoftdirecteur/eigenaar Richard Janse. “We leveren voornamelijk aan gereedschapszaken. Ruim 200 distributeurs door heel Nederland verdelen onze producten. De voornaamste bron van informatie over onze producten was een papieren catalogus. Daar wilden we vanaf: een webshop zou dit heel goed kunnen vervangen en klanten zouden een completer beeld krijgen van ons assortiment.” B2B Webshop Maropa

Al snel bleek dat Maropa ook op het gebied van hardware nog een wereld te winnen had. Janse: “Op een gegeven moment bood Solvisoft een scan aan van onze serveromgeving. Die was zeven jaar oud, traag en storingsgevoelig. Hun advies: verhuis naar de cloud. We hebben dat toen eerst met onze toenmalige IT-Ieverancier besproken. Die gaf aan dat zij dat niet konden realiseren voor dezelfde prijs. Toen hebben we op een goede manier afscheid genomen. Daar zag ik wel tegenop, want we hadden een heel goede relatie.”

Oplossing

Maropa koos voor E-OPS van Solvisoft als e-commerceplatform om een toekomstbestendige webshop te bouwen. Voor up-to-date voorraadinformatie koppelde Solvisoft de webshopomgeving aan Maropa’s ERP-systeem van Exact. “Solvisoft is officieel Exact-partner en hun deskundigheid op dat gebied was een belangrijke reden om voor hen te kiezen”, zegt Janse. “Ze onderhouden nu de hele Exact-omgeving voor ons. Nu we daar geen omkijken naar hebben, kunnen we ons nog meer richten op waar het om gaat: klanten helpen.

Ook besloot Maropa te verhuizen naar de cloud en dat verliep opvallend vlotjes, vond Janse. “Solvisoft heeft van tevoren ons systeem goed in kaart gebracht en de daadwerkelijke overstap vond plaats tijdens een lang weekend, met Koningsdag. Maandagochtend kwamen we weer op kantoor en alles werkte gewoon. Geen meerwerk en geen tegenvallers. Dat had ik eerlijk gezegd niet durven hopen!

Resultaat

“Ruim 2500 artikelen staan nu online en elke dag komen er aanvragen binnen”, vertelt Janse. “Gereedschapszaken en andere klanten kunnen op onze website precies zien wat we in huis hebben, wat de actuele voorraad is en de levertijd. De voornaamste functie van de website is nu vooral dat klanten ons assortiment kunnen bekijken en een offerte aanvragen. Bestellen kan technisch overigens wel: onze klanten krijgen daarvoor een eigen inlogcode. Particulieren of andere bedrijven kunnen een offerte opvragen en vervolgens verwijzen we hen door naar een van onze dealers. Mochten we over drie of vier jaar wel een volledige webshop willen, dan kunnen we snel overstappen. Het systeem is er klaar voor.”

De overstap bleek een goede zet, we zijn er heel blij mee. De performance is veel beter en we hoeven geen back-ups meer te maken, dat vind ik een heel prettig idee.

“Ook de overstap naar de cloud bleek een goede zet, we zijn er heel blij mee”, gaat Janse verder. “De performance is veel beter en we hoeven geen back-ups meer te maken, dat vind ik een heel prettig idee. Er draait periodiek een back-up van onze server naar een tweede datacenter en het systeem wordt continu gemonitord. Dat geeft veel vertrouwen.”

De webshop, het Exact-onderhoud en de cloudserver: heel praktisch als het allemaal bij dezelfde partij is ondergebracht, merkt Janse. “Dan kun je ook geen discussie krijgen over wie wat doet. En alles voor een vast bedrag per maand, inclusief support. Je hebt gelijk iemand aan de lijn die er verstand van heeft. Het maakt niet uit waarvoor je belt en er volgen ook geen kostbare verrassingen. Dat was bij onze vorige IT-partner wel anders. Als je die belde, ging meteen de teller lopen.”

Toekomst

Met Solvisoft als partner ziet Janse ook toekomstige ontwikkelingen in de IT met vertrouwen tegemoet. “Ik ben erg tevreden met hoe Solvisoft alles heeft georganiseerd en waardeer hun persoonlijke aanpak. Onze IT-infrastructuur in de cloud loopt soepel, daarmee zitten we voorlopig wel goed. Wat betreft de webshop is het nu vooral een kwestie van goed bijhouden: nieuwe producten fotograferen en aan het online assortiment toevoegen met daarbij uitgebreide productinformatie. Ook hebben we zojuist onze webshop in het Duits beschikbaar gemaakt.”

“We hebben nog geen OCI-koppelingen, waardoor onze klanten nog niet rechtstreeks bij ons kunnen bestellen via hun ERP-systeem”, vertelt Janse. “Maar ik ben ervan overtuigd dat zulke koppelingen steeds belangrijker worden, dus dat is nog iets wat ik graag zou willen uitzoeken. Ik geloof dat we ons als leverancier sterk positioneren door bepaalde processen te automatiseren en daarmee het bestelproces voor onze klanten zo eenvoudig mogelijk maken. Door de samenwerking met Solvisoft heb ik het gevoel dat we veel flexibeler zijn geworden en dat we snel op ontwikkelingen in de IT kunnen inspelen.

Download direct gratis onze OCI whitepaper

[Download direct gratis onze OCI whitepaper]

Download