[IT Trends 2024]

IT Trends 2024


 

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[IT Trends 2024]

Het IT-landschap blijft evolueren en transformeren en 2024 zal hierop dan geen uitzondering zijn. Met de opkomst van nieuwe technologieën en voortdurende innovatie kunnen we enkele trends verwachten die de manier waarop we werken en communiceren zullen veranderen. In deze blog bekijken we graag de IT trends voor 2024.

Trend 1: Cybersecurity wordt nog belangrijker

Met de toenemende digitalisering van bedrijven en de groeiende dreiging van cyberaanvallen, zal cybersecurity in 2024 nog belangrijker worden. Bedrijven zullen investeren in geavanceerde beveiligingsoplossingen om zich te kunnen beschermen tegen steeds geavanceerdere bedreigingen.

Toch is niet alleen beveiligen genoeg. In veel gevallen van cybercriminaliteit blijkt dat een succesvolle aanval veroorzaakt wordt door menselijke fouten. Medewerkers zijn vaak niet getraind om incidenten te voorkomen en worden zij het doelwit van phishing. In hoeverre zijn uw medewerkers bewust van de kenmerken en gevaren van phishing? Test het veiligheidsbewustzijn binnen uw organisatie met een phishing test.

Trend 2: Artificial Intelligence (AI)

We hebben er allemaal al eens over gehoord of mee gewerkt: Artificial Intelligence (AI). AI blijft zichzelf ontwikkelen en bereikt een steeds hoger niveau. In 2024 zullen we dan ook nog veel horen van deze trend. De verwachting is dat dit jaar nieuwe AI-producten worden gelanceerd en we deze steeds meer gaan toepassen in ons dagelijks leven en werkzaamheden. Met verbeterde algoritmen en grotere datasets zullen AI-systemen nauwkeuriger worden in het voorspellen van menselijk gedrag, het analyseren van gegevens en het automatiseren van processen. Dit zal leiden tot een bredere adoptie van AI in veel verschillende sectoren.

Trend 3: Hybride werken

Sinds de coronacrisis is hybride werken niet meer weg te denken en dat zal aankomend jaar zo blijven. Voor veel werknemers is een aantal dagen thuiswerken de standaard geworden. De verwachting is dat hybride werken blijft toenemen. Belangrijk om als organisatie hierop in te spelen en de mogelijkheden van hybride werken optimaal in te richten, denk aan gebruikersgemak en beveiliging. Richt de werkplek zo in dat deze geschikt is voor hybride werken.  

Trend 4: Online samenwerken 

Zoals hierboven genoemd is werken op afstand steeds gebruikelijker. Informatiedeling onder collega’s is hierbij een thema dat eenvoudig en goed geregeld dient te zijn. Zo kan er via allerlei platforms samengewerkt worden, ongeacht de locatie. Bedrijven zullen investeren in tools zoals Teams, OneDrive en SharePoint om teams in staat te stellen op afstand effectief samen te kunnen werken. Dit zal bijdragen aan een flexibelere en productievere werkomgeving.

Trend 5: Data 

We zien de trend dat organisaties steeds meer data gedreven gaan werken. Om dit te kunnen doen is het van belang dat deze data ten alle tijden beschikbaar is, want deze geeft inzicht in bijvoorbeeld werkzaamheden en prestaties. Er zijn allerlei tools beschikbaar om deze data uit meerdere systemen samen te voegen. Wij kunnen u uiteraard ondersteunen en adviseren welke tool voor uw organisatie het meest geschikt is.

 

Vraagt u zich af of uw IT-omgeving klaar is voor succes in 2024? Neem dan gerust contact met ons op en samen kijken we of we uw omgeving naar een volgend niveau kunnen tillen.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op