[Waarom overstappen naar een nieuwe IT partner]

Waarom overstappen naar een nieuwe IT partner

[Waarom overstappen naar een nieuwe IT-partner?]

Het overstappen naar een andere IT-partner is voor veel organisaties iets dat ze zo lang mogelijk uit de weg gaan. Dit lijkt op voorhand namelijk een grote overgang die veel tijd en aandacht kost. Wellicht is dit ook zo, maar het hoeft niet alleen maar ingewikkeld en tijdrovend te zijn. In dit artikel gaan wij graag verder in op het overstappen naar een andere IT-partner.

Waarom overstappen?

De reden om over te stappen naar een nieuwe IT-partner ontstaat in de meeste gevallen niet zomaar. Er hebben zich vaak al wat problemen voorgedaan of de irritaties zijn wat verder opgelopen. De meest voorkomende redenen die genoemd worden om op zoek te gaan naar een nieuwe IT-partner zijn als volgt:

Niet proactief meedenken; u heeft behoefte aan een IT-partner die meedenkt, maar in de praktijk blijkt dit niet het geval. Er wordt niet proactief meegedacht bij verbeteringen binnen uw netwerk of er wordt weinig tot niets geadviseerd bij strategische beslissingen.

Slecht support; de support van uw huidige IT-partner is slecht bereikbaar, u wordt niet teruggebeld of zij komen afspraken niet na.

Teveel storingen; wanneer de IT-infrastructuur van uw organisatie niet op de juiste manier is ingericht, liggen storingen op de loer. Te vaak liggen uw bedrijfsprocessen stil of kunnen deze niet optimaal functioneren door storingen.

Huidige IT-partner ontgroeid; wanneer uw bedrijf groeit kan het zijn dat uw huidige IT-partner niet in staat is om mee te groeien. Zij kunnen niet meer voldoende aan de huidige wensen en doelen van uw organisatie.

Kosten; uw huidige IT-partner kan kosten rekenen die niet voldoen aan uw prijs-kwaliteit verwachtingen of zij kennen geen kostentranspiratie.

Geen tot weinig cloudervaring; werken in de cloud wordt steeds belangrijker. Wanneer uw IT-partner hier weinig tot geen kennis van heeft, kan dit de continuïteit of groei van uw organisatie belemmeren.

Wanneer de keuze wordt gemaakt om niet over te stappen naar een nieuwe IT-partner kunnen de gevolgen groter zijn dan de ongemakken die kunnen ontstaan bij een overstap. Hoe kostbaar kan het namelijk zijn wanneer uw bedrijfsprocessen stil komen te liggen?

Daadwerkelijk overstappen

Wij gaan u niet zeggen dat een overstap simpel is. Maar het is wel mogelijk om zoveel mogelijk werk uit handen te nemen.

Daarnaast, een wisseling van IT-partner maakt u niet zo vaak. Bij een overstap is het belangrijkste uitgangspunt dat uw organisatie zo weinig mogelijk hinder ervaart en dat de veiligheid van uw systemen altijd gegarandeerd is. Het vergt enige inzet, maar een overstap kan absoluut waarde creëren voor uw organisatie.

Wij hebben al vele klanten geholpen: van inventarisatie en documentatie tot de daadwerkelijke overstap. Benieuwd hoe wij u kunnen begeleiden in dit gehele proces? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op