[Laat spare parts voor u werken]

Laat spare parts voor u werken

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Laat spare parts voor u werken]

Klanten zijn tegenwoordig constant op zoek naar ondersteuning en service. De levering van reserveonderdelen speelt hierbij een grote rol. Wanneer deze onderdelen niet snel beschikbaar zijn, kan dit vertraging opleveren in het productieproces. Vaak is het bestelproces van reserveonderdelen tijdrovend waarbij fouten nogal eens op de loer liggen. Dit met tijdverlies, extra kosten en ontevredenheid als gevolg. U kunt het bestelproces van uw klant vergemakkelijken en hierbij grote waarde toevoegen.

Bill of materials

laat reserveonderdelen voor u werkenDoor het inzetten van een spare parts portal binnen uw e-commerce platform kan uw klant gemakkelijk en snel reserveonderdelen vinden en bestellen. Hebben uw servicemedewerkers voor een reparatie of onderhoud een stuklijst nodig van alle onderdelen van een product? Met deze tool generen ze met één druk op de knop een volledige bill of materials (BOM).

Online klantomgeving

Binnen een online omgeving kunnen klanten gemakkelijk bestellingen plaatsen, hebben zij inzicht in gegevens uit verschillende bronnen én kunnen ze zaken regelen. Denk hierbij aan artikelen bestellen, retourneren, bestelhistorie inzien, herbestellen, favorieten opslaan, facturen inzien, berichten en meldingen versturen en lezen, rapportages genereren en contact opnemen met de klantenservice. Dit alles doet de klant in één online klantomgeving.

Koppeling met ERP-systeem

Wanneer een klant het serienummer van een product invoert op de spare parts portal, krijgt hij een bill of materials en kan hij meteen zien uit welke onderdelen het product bestaat. Doordat de portal gekoppeld is met uw ERP-systeem, is de onderdelenlijst altijd up-to-date. Ook wanneer onderdelen in de loop der tijden zijn vervangen. De klant zal op deze manier vrijwel nooit het verkeerde onderdeel bestellen.

Ook toegankelijk voor kleine productiebedrijven

Het generen van een bill of materials lijkt iets voor grote productiebedrijven. Zo worden er bijvoorbeeld binnen de automotive-industrie vaak kostbare maatwerksystemen gebruikt om via het kenteken een BOM op te halen uit het ERP-systeem. Maar ook voor minder grote productiebedrijven is het mogelijk om een stuklijst te generen. Doordat onze BOM-module gekoppeld kan worden aan vrijwel ieder ERP-systeem, is het ook toegankelijke voor kleinere productiebedrijven. Daarnaast is het zelfs mogelijk om eigen serienummers of stuklijsten in te laden in het profiel van de gebruikers.

Voordelen

Het inzetten van een spare parts module kan vele voordelen opleveren, zoals het verbeteren van de klanttevredenheid door het bieden van snellere service en de onderdelenlijst is altijd actueel omdat deze direct uit het ERP-systeem wordt gehaald. Het grote voordeel voor uw klant is dat de servicemedewerker meteen het juiste onderdeel kan bestellen.

 

Benieuwd of de spare parts / BOM-module waarde toe kan voegen binnen uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en samen bekijken we de mogelijkheden.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op