[Laat data het werk doen ]

Laat data het werk doen

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Laat data het werk doen]

Data speelt een steeds grotere rol, ook binnen E-Commerce. Zo kan data ingezet worden om de klant zo efficiënt en volledig mogelijk te informeren via uw webshop. De koppeling met het ERP-pakket is hierbij van cruciaal belang. In dit blog gaan we dieper in op datagerichte klantbediening.

 

De rol van data

Data kan gezien worden als de ruggengraat van ieder succesvol E-Commerce platform. Inzicht in data stelt bedrijven in staat om beslissingen te nemen op basis van feiten. Hierdoor kunnen verschillende bedrijfsprocessen, zoals voorraad- en prijsbeheer, productinformatie, bestelprocessen en administratieve handelingen geïntegreerd worden binnen één systeem.

 

ERP ontsluiting

Een van de grootste uitdagingen hierbij is het beheren van alle data die verspreid is over verschillende systemen. Zo kan productinformatie in het ene systeem verwerkt zijn en gegevens zoals financiële gegevens of klantgegevens in een ander. Hierbij is de ontsluiting vanuit het ERP pakket van cruciaal belang. Wanneer de data goed in alle systemen verwerkt is, kan deze gestandaardiseerd en gecentraliseerd worden in één bron. Ons content management systeem E-OPS kan meerdere interne en externe informatiesystemen koppelen aan uw webshop.

Wanneer klanten bijvoorbeeld willen weten of een product voorradig is, hoe lang de levertijd is of wat de technische specificaties zijn, dan kunnen zij deze informatie raadplegen. Met realtime synchronisatie tussen uw ERP-systeem toont uw webshop altijd actuele gegevens. Ook zijn klantspecifieke afspraken, zoals kortingen en prijsafspraken, vastgelegd in het ERP-systeem. Zo ziet de klant niet alleen die informatie, maar ook facturen, favorieten en orderhistorie in het klantportaal.

 

Optimale klantbediening 

Wanneer alle data juist ontsloten is, kan dit een waardevolle toevoeging zijn voor de klant of gebruiker van het platform. Alle relevante informatie is beschikbaar en kan ten alle tijden geraadpleegd worden. Veel gestelde vragen rondom prijzen, voorraad of levertijd kunnen hierdoor gemakkelijk via het platform gevonden worden.

 

Bestellingen automatisch verwerkt 

Naast het informeren heeft de integratie met het ERP-systeem als voordeel dat bestellingen direct automatisch afgehandeld worden. Hierbij is geen extra administratieve inspanning nodig. Tegelijk met de afhandeling van de order wordt de voorraad bijgewerkt, een verzendopdracht aangemaakt en wordt de betaling in de administratie verwerkt. Bovendien zorgt de ERP integratie ervoor dat uw fysieke winkels, webshop en andere verkoopplatformen worden voorzien met exact dezelfde up-to-date informatie.

 

Het ontsluiten van data zorgt niet alleen voor optimale informatieverrijking, maar kan ook een efficiencyslag bewerkstellen. Alle relevante informatie is gebundeld in uw webshop of klantportaal. Dit niet alleen een toegevoegde waarde voor uw klant, maar ook voor uw organisatie.

Benieuwd hoe het ontsluiten van data binnen uw webshop uw bedrijfsprocessen kan verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en samen bekijken we de mogelijkheden.

Meer weten over dit onderwerp?

[Meer weten over dit onderwerp? ]

We delen graag onze expertise met u.

Neem contact op