[Digitalisering in de maakindustrie]

Digitalisering in de maakindustrie

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[Digitalisering in de maakindustrie]

De overgang van informatie in papieren vorm naar een digitale vorm, oftewel digitalisering, is overal merkbaar. Ook binnen de maakindustrie wordt dit steeds gebruikelijker. Binnen deze branche kenmerkt digitalisering zich vooral door de koppeling tussen ontwerp en productie, het digitaal optimaliseren van productieprocessen en productie stimulaties. De processen van ontwerpen, produceren en distribueren gaan door nieuwe technologieën sneller, duurzamer en slimmer. Het inzetten van een webshop en specifieke software maakt dit onder andere mogelijk.

Snelheid

Veel tijd van bedrijven binnen de maakindustrie gaat zitten in het papierwerk. Er moet veel gecontroleerd en verwerkt worden. Dit gebeurt in heel veel gevallen nog via papier. Wanneer de vertaalslag naar digitalisering gemaakt kan worden, kan dit veel efficiency opleveren. Minder papier betekent immers meer snelheid.

Digitalisering binnen de maakindustrie zorgt er ook voor dat er sneller gecommuniceerd kan worden. Menselijke handelingen worden gereduceerd, waardoor bedrijven minder afhankelijk zijn van hun medewerkers. Op deze manier kan er sneller worden gerekend, gewerkt en kan er bijvoorbeeld sneller een prijs vastgesteld worden. De tijdsbesparingen die hiermee ontstaan zorgt er uiteindelijk voor dat er meer omzet gegeneerd wordt. Een leverancier of klant krijgt sneller (al dan niet direct) antwoord, kan op ieder moment bestellen en heeft inzage in het facturatieproces. Daarnaast weet hij of zij wanneer het product geleverd wordt en kan hierop anticiperen.

Transparantie

Door digitalisering binnen de maakindustrie is de transparantie binnen deze branche vele malen groter. Met één klik kan bekeken worden van welke materialen een product gemaakt is, wat de producteigenschappen zijn en of het eventueel certificaten kent. Dit waarborgt de kwaliteit en veiligheid, iets waar uw klant veel voordeel bij heeft.

Foutenreductie

Digitalisering zorgt ervoor dat we minder afhankelijk worden van menselijke handelingen en hun kennis. Doordat iedereen met dezelfde data en in een centraal systeem werkt, worden er minder fouten gemaakt. De informatie is universeel, wat betekent dat iedere medewerker toegang heeft tot dezelfde data. Wanneer er wijzigingen plaatsvinden in deze data, kan dit efficiënt en snel doorgevoerd worden. Daarnaast zijn deze wijzigingen meteen zichtbaar voor iedereen, waarop vervolgens geanticipeerd kan worden.

Webshop: een slimme digitaliseringsstap

Een goede manier om de connectiviteit te vergroten is via een webshop. Dit is een beveiligde omgeving waar klanten, dealers en leveranciers snel toegang hebben tot alle belangrijke informatie en zeer eenvoudig zaken zelf kunnen regelen. Denk hierbij aan het plaatsen van order, inzien en aanpassen van offerte- of orderaanvragen en het ophalen van facturen.

 

Benieuwd wat wij kunnen betekenen om binnen uw bedrijf waarde toe te voegen door digitalisering? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij bekijken samen met u de mogelijkheden.

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven]

Download