[De voordelen van een E-Commerce platform voor maakbedrijven]

De voordelen van een E-Commerce platform voor maakbedrijven

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
[De voordelen van een E-Commerce platform voor maakbedrijven]

We kunnen niet meer om het feit heen dat klanten, leveranciers en dealers steeds hogere verwachtingen hebben qua digitalisering, óók binnen de maakindustrie. Ze willen graag zelf zaken regelen (liefst zonder menselijke tussenkomst), willen snel en eenvoudig bij relevante informatie zoals productinformatie en facturen en het plaatsen van orders willen ze graag zo gemakkelijk en snel mogelijk kunnen doen. Een klantportaal of digitale omgeving waar de klant alles zelf kan regelen lijkt hiervoor de ideale oplossing om in te spelen op deze behoeften. Deze blog geeft drie redenen waarom een webshop de moeite waard is om te overwegen.

1. Het verhoogt de servicegraad

Een portaal of digitale omgeving geeft klanten, leveranciers en dealers de mogelijkheid om snel de informatie op te vragen die zij nodig hebben. Door informatie en de gerelateerde processen te digitaliseren, is er op een efficiënte en snelle manier toegang tot deze gegevens. De klant, leverancier of dealer heeft op ieder gewenst moment toegang, zonder dat ze daarbij de hulp van een medewerker nodig hebben.

2. Verhoging van efficiency en verlaging van fouten

Door het gebruik van een portaal kunnen klanten, leveranciers en dealers zelf informatie opzoeken, orders plaatsen of berichten en meldingen inzien. Dit heeft als gevolg dat uw medewerkers minder bezig zijn met het uitzoeken en beantwoorden van klantvragen. Zij houden hierdoor meer tijd over voor andere zaken, zoals het focussen op strategische en doorlopende relaties.

Binnen een webshop is de mogelijkheid om vanuit een onderdelenlijst omgeving te werken. Deze omgeving maakt het mogelijk om op een gestandaardiseerde en geautomatiseerde manier te werken. Dit zorgt ervoor dat de kans op fouten geminderd wordt. Zo kan een klant bijvoorbeeld alleen de benodigde spare parts bestellen. Dit voorkomt dat de klant verkeerde onderdelen besteld. Onnodig zoekwerk en overbodig onderlinge communicatie is hiermee verleden tijd. Een portaal maakt het mogelijk om relaties met verschillende partijen te managen vanuit één enkel platform.

3. Data-integriteit door realtime inzicht

Klanten, leveranciers en dealers hebben met een klantportaal direct toegang tot het ERP systeem en hiermee ten alle tijden actuele informatie tot hun beschikking. De informatie die zij in het portaal zien, komt volledig overeen met de informatie uit het ERP systeem. Hierdoor is er sprake van ‘single point of truth’. Dit houdt in dat klanten, leveranciers en dealers altijd realtime inzichten hebben in bijvoorbeeld de status van orders, prijzen en offertes.

Een webshop is een mooie mogelijkheid om klanten, leveranciers en dealers te voorzien in de behoefte om digitaal meer zaken te doen. Benieuwd wat wij u kunnen bieden op het gebied van een portaal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven]

Download