[Referentiecase VSI]

Referentiecase

VSI

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
VSI
[VSI]

Alle IT bij één partij. Solvisoft is ons aanspreekpunt voor alles.

[Referentiecase VSI]

Het schuimverwerkingsbedrijf VSI in Geldermalsen heeft een eigen, volledig computergestuurd machinepark. Logisch dus dat ze niet met de eerste de beste automatiseringspartner in zee zijn gegaan. Solvisoft is voor hen hét aanspreekpunt in alles wat met IT te maken heeft.VSI referentiecase Solvisoft

Uitdaging

VSI is converter in schuim. Dat wil zeggen dat het bedrijf grote blokken polyether verwerkt tot kleine onderdelen, die voornamelijk worden geproduceerd voor de meubelindustrie. Het familiebedrijf, waar nu de tweede generatie actief is, nam enkele jaren geleden een tweede snijlijn in gebruik, die een van de modernste in de Benelux is. VSI behoort dan ook tot de meest toonaangevende converters van polyester in Nederland.

"Wat ons onderscheidt, is dat we zelf een uitgebreid machinepark hebben", vertelt Malene Vroege, officemanager bij VSI. “Daarnaast hebben we onze eigen vrachtwagens, wat vrij uniek is in onze branche. We hebben een aantal grote meubelmerken als klant en zij willen per order bestellen en precies op het moment dat ze willen uitleveren het schuim ontvangen. Al meer dan 35 jaar zijn we bijzonder klantgericht en innovatief en met onze machines, ervaring en mentaliteit kunnen we voldoen aan de wensen van onze klanten.

Tot een paar jaar geleden had VSI op het gebied van IT te maken met verschillende partners, met alle nadelen van dien. “Wanneer je allemaal verschillende aanspreekpunten hebt - één voor software, één voor hardware, één voor beveiliging, enzovoort - en er is een probleem, dan is dat nogal een uitdaging wat communicatie betreft", geeft Malene aan. Het werd tijd om te kiezen voor één aanspreekpunt voor alle IT-zaken.

Oplossing

“Ons hele machinepark is computergestuurd. We zijn hiervan voor 100 procent afhankelijk, dus het kiezen van een automatiseringspartner was geen lichte beslissing", vertelt Malene. De eerste kennismaking met Solvisoft was direct een schot in de roos.

Het zijn, net als wij, mensen die met beide benen op de grond staan.

“Het zijn, net als wij, mensen die met beide benen op de grond staan en er was dan ook direct een fijne klik", gaat Malene verder. “In eerste instantie hebben we hen ingeschakeld voor het vernieuwen van de website. Dat was een uitstekend begin: ik kan nu eindelijk onze website gemakkelijk zelf aanpassen.” Die eerste samenwerking voor de nieuwe website van VSI verliep naar volle tevredenheid. Daarom besloot het schuimverwerkingsbedrijf ook de hard- en software en het onderhoud en beheer bij Solvisoft neer te leggen. Een volgende stap was de overgang van alle werkplekken naar de cloud.

Resultaat

“Zo’n migratie naar de cloud is best ingrijpend,” geeft Malene aan. “Tenminste, wat de technische kant betreft. Wij hebben er nauwelijks iets van gemerkt. Behalve dan dat we nu veel sneller kunnen werken.” Bovendien is het belangrijk dat een partner in automatisering met je meedenkt. Malene: “We zijn een schuimverwerkingsbedrijf en geen computerbedrijf. Dat betekent dat we graag willen dat onze partners actief met ons meedenken en soms zelfs met ons vooruitkijken. En dat doet Solvisoft.”

“Solvisoft communiceert bijvoorbeeld met de fabrikant in Duitsland die speciaal voor ons machines heeft gebouwd", gaat Malene verder. “Bovendien is onze configuratie van hard- en software niet bepaald standaard. We hebben verschillende softwarepakketten die specifiek voor ons zijn ontwikkeld en die met elkaar moeten communiceren. De software die de machines aanstuurt, moet bijvoorbeeld wel kunnen ‘praten’ met het programma dat we gebruiken om onze orders te verwerken.” Dat is nu in goede handen.

“Voor alle IT is Solvisoft nu ons aanspreekpunt", zegt Malene. “Een vast contactpersoon komt eens in de maand bij ons langs op kantoor voor het onderhoud. Als er een probleem is, bijt hij zich er echt in vast en laat hij zich niet afschepen. We zijn nog altijd afhankelijk van verschillende partijen, daar ontkom je niet aan, maar we hebben één partner die alles op IT-gebied voor ons regelt en zorgt dat het gewoon werkt. Daar ben ik heel blij om.”

Toekomst

Als het aan Malene ligt, krijgt de samenwerking met Solvisoft zeker een vervolg: “We hebben nu nog geen concrete plannen voor de toekomst, maar Solvisoft denkt voortdurend actief met ons mee. We blijven altijd vooruitkijken naar nieuwe mogelijkheden om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Meer weten?

[Meer weten?]

Wij helpen u graag verder.

Neem contact op