[Referentiecase Mercachem]

Referentiecase

Symeres (voorheen Mercachem)

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Mercachem
[Mercachem]

Gevoelige data veilig ondergebracht in virtuele high availability server. Samenwerking met Solvisoft geeft veel rust.

[Referentiecase Mercachem (nu Symeres)]

Mercachem in Nijmegen stapte over van fysieke servers naar een virtuele high availability serveromgeving met ondersteuning op locatie. Dat geeft de IT-afdeling de zekerheid die nodig is bij het werken met ‘early proces’ onderzoeksgegevens.

Gevoelige informatie waar vaak intellectueel eigendom en patenten op rusten: er is Mercachem veel aan gelegen dat die in goede handen is, én blijft.

We werken voor grote farmaceutische bedrijven, aan het begin van hun researchproces”, zegt ICT-manager Ruud Koolmees. Dan moet je een IT-partner hebben die daar heel zorgvuldig mee omgaat.

Mercachem ondersteunt farmaceutische en biotechnologische bedrijven met scheikundige producten en ‘early proces’ onderzoek. Samen met een collega is Koolmees verantwoordelijk voor de automatisering op de vestiging in Nijmegen. “Er werken hier zo’n 180 mensen, dus we hadden onze handen vol”, zegt hij. “Inmiddels is Solvisoft een verlengstuk geworden van onze IT-afdeling. Twee dagen per week is er iemand op locatie om ons te ondersteunen. Ze zijn echt deel van het team.”

Goede ideeën

Solvisoft kwam in beeld toen Mercachem zo’n drie jaar geleden op het punt stond om door te groeien. “Onze IT-omgeving knapte uit zijn voegen”, blikt Koolmees terug. ”Toen zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons daarbij kon helpen. Een bedrijf dat niet te klein is maar ook niet te groot. Solvisoft bleek flexibel en pragmatisch en ze hadden goede ideeën over vernieuwingen in ons systeem.” Wat er sindsdien is veranderd aan de IT bij Mercachem? “Alles!”, vat Koolmees samen. “Maar de grootste slag is wel dat we van fysieke servers naar een virtuele, high availability omgeving zijn gegaan. We werkten eerst met..."

Bekijk hier de volledige klantcase van Mercachem.

 

Meer weten?

[Meer weten?]

Wij helpen u graag verder.

Neem contact op