[Referentiecase Pehavo]

Referentiecase

Pehavo

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Pehavo
[Pehavo]

Vernieuwde en verbeterde IT-omgeving en security. Het is prettig dat er ieder kwartaal iemand langskomt voor het reguliere beheer. Dan heb je toch beeld en geluid bij degene die je regelmatig telefonisch spreekt.

[Referentiecase Pehavo]

Uitdaging

Pehavo is een technische groothandel voor professionals in de industrie, bouw en aanverwante sectoren. De groothandel heeft vijf vestigingen en biedt een ruime voorraad aan componenten voor aandrijftechnieken, elektrische- en handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen en bevestigingsmaterialen. Pehavo staat voor kwaliteit en bedrijfszekerheid, maar helaas gold dat niet voor hun oude IT-infrastructuur.

Uit een IT-scan door Solvisoft kwamen meerdere kwetsbaarheden in de infrastructuur naar voren.

Helaas klopte de opzet van onze serveromgevingen niet: we hadden te weinig CPU-cores en een gebrek aan geheugencapaciteit”, vertelt Verona Honders, data- en systeembeheerder bij Pehavo. “Bij hoge personele bezetting werden applicaties traag en werkten verbindingen niet altijd even soepel. Continu was de CPU voor bijna 100% belast. Het werken met bijvoorbeeld grote Excel-bestanden, was bijna niet te doen en gaf veel problemen op de omgeving.”

“Daarnaast waren firewalls verouderd en werkten we met oude en langzame VPN-verbindingen”, geeft Honders aan. “De problemen werden helaas niet goed opgepakt door onze oude IT-leverancier, terwijl het voor ons belangrijk is om 24/7 te blijven draaien voor onze klanten. Kortom, de performance van onze IT-infrastructuur was slecht en de bedrijfscontinuïteit kwam in het gedrang.”

Oplossing

“We wilden de continuïteit en beveiliging van de systemen borgen met krachtige apparatuur”, gaat Honders verder. “Dat moest wel, want we werken met een database van meer dan 100 GB. Met Solvisoft als onze nieuwe IT-leverancier voor hosting, beheer en security, zijn we begonnen met het plaatsen van een extra server naast onze oudere servers. Daaromheen zijn we stap voor stap verbeteringen gaan toepassen, zoals het efficiënter verdelen van virtuele hosts, het opzetten van een gloednieuw VPN en het uitfaseren van twee oude servers. “Verder hebben we afscheid genomen van onze Citrix-software en zijn gemigreerd naar een RDS-omgeving (Remote Desktop Services)”, gaat Honders verder. “Eind 2019 werd een groot beveiligingslek in Citrix openbaar. Onze software was dusdanig verouderd dat er geen patch beschikbaar was. We hebben de Cisco-switches en -routers vervangen door Sophos-apparatuur: een moderne en veilige oplossing. Nu werken we naar tevredenheid met Sophos en RDS van Microsoft en beheert Solvisoft onze firewalls.” Pehavo referentiecase Solvisoft

Resultaat

“De IT-infrastructuur die we nu hebben, werkt goed”, vertelt Honders. "Voorheen lagen onze systemen er vaak uit of werkten we met horten en stoten door de dag heen. Het is jaren geleden dat de systemen zo stabiel draaien en de beschikbaarheid zo hoog is. We kunnen nu gecontroleerd verbeterpunten oppakken.” “Wanneer er zaken opgepakt moeten worden die mij te veel tijd kosten, grote impact hebben of specifieke kennis vereisen, dan laat ik dat aan Solvisoft over”, zegt Honders. “Het is prettig dat er ieder kwartaal iemand langskomt voor het reguliere beheer. Dan heb je toch beeld en geluid bij degene die je regelmatig telefonisch spreekt. Ook de supportdesk werkt fijn, ze zijn goed op de hoogte, want er wordt nauwkeurig geregistreerd en gedocumenteerd door Solvisoft.

"Ik ben over de gehele linie tevreden met onze samenwerking met Solvisoft. Supporttickets worden snel opgepakt, maar Solvisoft is ook buiten kantoortijden bereikbaar”, geeft Honders aan. “Niet zo lang geleden hadden we een probleem met een server, na het draaien van een update in de nacht. Voor 08:00 uur ‘s ochtends was dit probleem weer opgelost, zodat onze bedrijfsvoering er geen last van heeft ondervonden.”

Toekomst

“We werken nog gedeeltelijk met Windows Server 2012, dat vraagt binnenkort om een upgrade naar een recentere versie”, vertelt Honders. “Ook hebben we e-mail nog in eigen beheer, dat willen we misschien naar Office 365 brengen. Stap voor stap blijven we onze IT-infrastructuur verbeteren.”

Download direct gratis onze Phishing whitepaper

[Download direct gratis onze Phishing whitepaper]

Download