[Referentiecase NKI]

Referentiecase

NKI

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Referentiecase NKI
[Referentiecase NKI]

“Het advies dat we krijgen is altijd realistisch, dat kunnen wij enorm waarderen. Daarnaast merken we dat de helpdesk ons altijd super goed helpt.”

[Referentiecase NKI]

NKI Neede is ruim 45 jaar actief op de markt voor kunststof leidingtechniek. Door de specialismen kunststofbewerking en leidingsystemen, heeft NKI Neede een uniek en oplossingsgericht productenaanbod. NKI leidingsystemen is een groothandel die beschikt over een hoogwaardig assortiment met 20.000 producten. NKI Kunststofbewerking ontwikkelt maatwerk en seriematige producten in diverse marktsegmenten.

Eind 2021 heeft de tweede generatie de dagelijkse leiding van de organisatie overgenomen. Hiermee gaat een nieuwe strategie en toekomstvisie gepaard met automatisering en digitalisering.

Uitdaging

Dave Kersten, algemeen directeur van NKI staat samen met zijn broer en zus aan het roer van de organisatie. Toen de jonge generatie eind vorig jaar in het bedrijf kwam zagen zij uitdagingen. “Mijn ouders zijn NKI zo’n 43 jaar geleden gestart. Toen wij het overnamen deden zij al heel wat jaren zaken met hun huidige ICT-partij en keken eigenlijk best wel op tegen een wisseling,” legt Kersten uit. “Alle computers waren gekoppeld aan de ICT-leverancier en wij vonden het sowieso vreemd dat we nog een mailserver hadden en dat we niet in cloud werkten. Met de huidige partij hadden we al wel een aantal zaken verbeterd, zoals het inzetten van een migratie naar de cloud. We zagen toen ook dat we als bedrijf qua professionalisering, digitalisering en automatisering nog veel verbetermogelijkheden hadden.”

NKI Solvisoft klantcase 1Niet alleen het werken in de cloud was een aandachtspunt. “We hadden ons netwerk eigenlijk heel slecht beveiligd. Iedereen gebruikte jarenlang hetzelfde wachtwoord, deze werd nooit veranderd. Onze VPN-client was ook helemaal niet veilig, iedereen kon erin. Daarnaast hadden we ook geen wifinetwerk voor gasten. Iedereen die kwam kreeg het wachtwoord en niemand realiseerde zich dat je daarmee in feite ook in het bedrijfsnetwerk kon. Allemaal dingen waar we nooit bij stilstonden, we willen gewoon lekker bezig zijn met handel en de klant helpen.’’

Vooral de mentaliteit van Solvisoft past bij onze eigen mentaliteit.

Oplossing

Om die doelstellingen op het gebied van professionalisering, digitalisering en automatisering te kunnen realiseren is NKI overgestapt naar een nieuw ERP-systeem. Echter kon dat niet op hun huidige serverpark. “Dat nieuwe ERP-systeem voldeed aan heel veel van onze wensen, nieuwe technologieën en ontwikkelingen voor NKI. Maar het was niet mogelijk op ons huidige serverpark", zo vertelt Kersten. "Onze huidige ICT-partij kon niet meer mee in onze wens en uiteindelijk zijn we in contact gekomen met Solvisoft. Zij boden aan om vrijblijvend in gesprek te gaan over de mogelijkheden. We merkten direct dat er beter naar onze wens geluisterd werd.”

Solvisoft wist al snel een oplossing te bieden voor de ICT-wensen van NKI. “We hadden een keuze gemaakt voor een nieuw ERP-systeem, maar onze huidige ICT-partner raadde ons aan om voor een ander systeem te kiezen omdat ons netwerk niet ingericht was op dat systeem. Toen we in gesprek gingen met Solvisoft bleek dat zij daar vrij gemakkelijk een oplossing voor hadden.”

‘Wij zijn zo’n klant die waarschijnlijk over tien of twintig jaar nog bij Solvisoft zit, omdat we de manier van werken prettig vinden.

Resultaat

NKI Solvisoft klantcase 2Sinds mei dit jaar is NKI live gegaan met hun nieuwe systeem. Hier zijn veel verbeteringen in doorgevoerd waar Solvisoft volgens Kersten naar volle tevredenheid aan bij heeft gedragen. “We hadden al een migratie ingezet naar de cloud met onze vorige ICT-partner, deze heeft Solvisoft soepel overgenomen. Voor de gebruiker zijn er op ICT-gebied niet heel veel veranderingen geweest. Natuurlijk hebben we een nieuwe server en die heeft meer performance en we kunnen makkelijker schakelen en schijfruimte verdelen, de CPU capaciteit vergroten. Het is voor ons heel prettig dat we een nieuwe omgeving hebben, waar ook ons nieuwe ERP-systeem op kan draaien.”

Op de vraag wat de toegevoegde waarde van Solvisoft voor NKI is geeft Kersten een duidelijk antwoord. “Het advies dat we krijgen is altijd realistisch, dat kunnen wij enorm waarderen. Daarnaast merken we dat de helpdesk ons altijd super goed helpt.” Dat stukje advies kan Kersten alleen maar als iets heel positiefs benoemen. “Laatst hadden we een evaluatiegesprek met Solvisoft. Hierin geven zij belangrijke punten aan die wij nog op moeten pakken en wat de nieuwste trends zijn waar we op in moeten spelen. Daarbij stellen ze ook de vraag of er vanuit onze kant nog wensen zijn. Dat gesprek kennen wij niet van onze eerdere ICT-partner. Ik vind dat ze dat echt goed doen.’’

Toekomst

NKI Solvisoft klantcase 3“We denken dat over ongeveer vijf jaar, ook de klanten in de business to business markt verwachten dat we als bedrijf nog meer geoptimaliseerd zijn in het orderproces. Voor de particuliere markt is dit tegenwoordig al heel normaal alleen hebben wij hiervoor nog een grote slag te slaan. Alle programma’s die daarvoor aangeschaft moeten worden, moeten ook gefaciliteerd worden op servers en het aantal werkplekken zal omhoog gaan.”

Kersten geeft aan dat de rol van Solvisoft hierin wel belangrijk is. “Al onze wensen die we voor ogen hebben moeten draaien op het systeem dat Solvisoft beheerd. We zijn een groeiend bedrijf en er gaat veel gebeuren op dat gebied. Van Solvisoft verwachten we dat ze blijven meedenken en ons eigenlijk een stukje advies geven over wat we nodig hebben zodat we toekomstproof blijven. Het liefst delen we alles op in stukjes en blijven we bij. We willen er niet over vijf jaar achter komen dat we enorm moeten investeren en eigenlijk al die jaren achterlopen.”

Meer weten?

[Meer weten?]

Wij helpen u graag verder.

Neem contact op