[ECI partner]

ECI partner Solvisoft

ECI en Solvisoft: uw E-Commerce platform gekoppeld aan Ridder iQ

Het partnerschap tussen ECI Software Solutions en Solvisoft is een strategische samenwerking waarbij beide organisaties elkaar versterken met hun eigen expertise. Het doel? Productiebedrijven de mogelijkheid geven om verder te groeien en te innoveren, en ze toekomstbestendig maken. In dit artikel kijken we naar de samenwerking tussen ECI Software Solutions en Solvisoft. Hoe versterken de twee partijen elkaar? En wat levert dit hun klanten op?

Solvisoft biedt een B2B e-commerce platform, genaamd E-OPS, gekoppeld aan ERP dat handels-en productiebedrijven in staat stelt om hun producten beschikbaar te maken voor online self-service. Daarnaast voorziet Solvisoft in hosting, beheer en security van IT-omgevingen voor handels- en productiebedrijven.

Solvisoft werd opgericht door Eric Hazeleger, nog steeds de eigenaar van het bedrijf. “In mijn vorige rollen binnen de IT kwam ik al geregeld in aanraking met e-commerce. Ik wilde terug naar de basis: klanten blij maken en mooie dingen bouwen. Dat komt ook terug in onze kernwaarden: betrokken, betrouwbaar, kennis en ambitie.”

Strategisch partnerschap

Uiteindelijk streeft elk productiebedrijf naar grotendeels dezelfde dingen: procesoptimalisatie, ketenintegratie en een slimme en gestroomlijnde samenwerking met zijn partners.

Het partnerschap integreert een innovatief en technisch ERP en B2B e-commerceplatform met als doel procesoptimalisatie. “Hierdoor vullen we elkaar perfect aan en maken we het bedrijfsproces in zijn totaliteit krachtiger en makkelijker voor de maakindustrie. Hierdoor realiseren we op een geautomatiseerde manier omzetgroei, kostenbesparing, tijdsbesparing, klantbinding en flexibiliteit. We ontzorgen de ondernemer en bieden de garantie dat primaire bedrijfsprocessen altijd doorlopen en men zich kan richten op andere urgente zaken in het bedrijf”, vertelt Eric. Verder zorgt een e-commerceplatform voor extra omzet én groeikansen.

E-OPS

Solvisoft werkt met het e-commerceplatform E-OPS. Wat staat voor E-Commerce en Operations. Dit platform beschikt over een eigen CMS (content management systeem) en PIM-systeem (product informatie management). Met het CMS kunnen gebruikers eenvoudig content toevoegen aan het portal of een website vullen. Met het PIM-systeem kunnen gebruikers artikeldata verrijken van artikelen die in ECI’s ERP-oplossing Ridder iQ staan. Denk aan het toevoegen van foto’s, specificaties, gerelateerde producten, documenten en filmpjes. Dit kan vanuit een gesloten portaal tot aan een volledige open webshop of website-omgeving.

Gestandaardiseerde software met hoge mate van flexibiliteit

E-OPS is volledig standaard en modulair opgebouwd. Je kunt eenvoudig modules toevoegen. Daarnaast werkt Solvisoft continu aan het (door)ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten.

Een belangrijk uitgangspunt is het samenbrengen van klantspecifieke data en de interactie met de klant over deze data in het portaal. Een voorbeeld is de specifiek ingerichte ''mijn-omgeving'' die klanten de mogelijkheid biedt om data op te vragen als orderhistorie, facturen en offertes. De interacties rondom de verschillende ordersoorten kunnen ook worden verricht in het portaal. Zoals het opvragen van een offerte of een verzoek tot aanpassing indienen tot het accorderen. Al deze acties komen direct als order in Ridder iQ. Het is een gegeven dat klantspecifieke prijzen, assortimenten en het tonen van voorraden op basis van realtime informatie gebeurt vanuit Ridder iQ. Al met al laat E-OPS e-commerce processen samenkomen met cruciale operationele en administratieve processen. De kracht van een volwaardig B2B e-commerce oplossing.

Spare parts portal

Een belangrijke uitdaging voor veel bedrijven is het klantspecifiek maken en bestellen van reserve-onderdelen (spare parts). Denk bijvoorbeeld aan een trailerbouwer. De trailers worden klantspecifiek gemaakt, waarbij de constructeur alle data vastlegt in Ridder iQ. Een specifieke trailer heeft een servicebehoefte, bijvoorbeeld omdat hij stilstaat en een onderdeel aan vervanging toe is. Dankzij Solvisoft en ECI is het mogelijk om met een chassisnummer direct inzichtelijk te maken welk onderdeel noodzakelijk is voor specifiek deze trailer. Solvisoft doet dit door het ontsluiten van de ‘bill of material’ (BOM) (mijn fleet/ mijn objecten/ mijn installed base) die voor de trailer is gebruikt. Ook montage-instructies en bijbehorende producten kunnen getoond worden. Dit is natuurlijk niet alleen van toepassing op trailers, maar ook op machines die in de fabriek staan en feitelijk elk ander apparaat of object dat onderhoud nodig heeft.

Productieve samenwerking

Solvisoft en ECI zijn zeer tevreden over de productieve samenwerking. Eric vat de samenwerking als volgt samen: “Wij zien een prachtig partnerschap van stevige groei door de toegevoegde waarde die wij onze klanten kunnen bieden. Door de 24/7 realtime service aan klanten en de toenemende digitalisering trekken steeds meer maakbedrijven de conclusie dat ze wat moeten doen met B2B e-commerce. Tegelijkertijd willen ze een efficiëntieslag maken met hun bestaande bedrijfsprocessen. Onze gebundelde expertise kan ze daarbij prima helpen”.

Nieuwsgierig geworden, neem dan contact op met:

Solvisoft BV                                                                                    Solvisoft BV                                                                              
Jerry van Setten                                                                             Patrick Jägers                                                             
T: 06 83 66 22 44                                                                          T: 06 17 29 67 39
E: j.v.setten@solvisoft.com                                                             E: p.jagers@solvisoft.com
www.solvisoft.com                                                                          www.solvisoft.com                                                              

Meer weten?

[Meer weten?]

Wij helpen u graag verder.

Neem contact op