[Referentiecase Kraker Trailers]

Referentiecase

Kraker Trailers

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Kraker Trailers
[Kraker Trailers]

 

E-OPS is volledig geïntegreerd met ons ERP systeem, wat betekent dat informatie op de webshop over stuklijsten, artikelprijzen, kortingen en de beschikbaarheid van onderdelen actueel is.

 

[Referentiecase Kraker Trailers]

Onderdelen Kraker Trailers 24/7 beschikbaar

Kraker Trailers staat bekend om hun innovatieve schuifvloertrailers die het automatisch laden en lossen van bulkproducten, zoals zand, schroot en aardappelen, mogelijk maken. De productie vindt plaats in Axel, maar de trailers en bijbehorende onderdelen worden wereldwijd verkocht. Een moderne webshop die 24/7 beschikbaar is voor chauffeurs, werkplaatsen en dealers is een mooie aanvulling voor de klanten van Kraker Trailers.

Uitdaging

“We zijn de eersten in onze branche met een eigen webshop”, vertelt Floris Beumer, sales en online marketingspecialist bij Kraker Trailers. Kraker Trailers webshop. Bill of Material/ stuklijsten
“We wilden ons meer richten op de verkoop van onderdelen, ook buiten onze klantenkring, en tegelijkertijd onze verkoopmedewerkers ontlasten. Onze onderdelen werden namelijk grotendeels per e-mail of telefoon verkocht en die orders moesten weer handmatig worden verwerkt in ons ERP-systeem. Dat kostte veel tijd.”

Oplossing

Na een uitgebreid selectietraject hebben we uiteindelijk gekozen om met Solvisoft aan de slag te gaan met onze webshop, vertelt Beumer. “Een partner van ons werkte al naar tevredenheid samen met Solvisoft, wat onze keuze alleen maar onderbouwde.”

“We zijn begonnen met het in kaart brengen van de functionaliteiten die we onze klanten wilden bieden”, vertelt Beumer. “Dat is direct iets wat ik andere bedrijven zou willen aanraden: denk hier goed over na. Wanneer je de scope van je webshop niet goed neerzet, dan moet de codering worden aangepast en dat kost tijd en geld. Gelukkig hadden we een ervaren projectleider bij Solvisoft die ons hierbij uitstekend hielp en goede ideeën aandroeg.”

“Voor onze onderdelenwebshop maken we gebruik van de e-commerce oplossing E-OPS, inclusief de BOM-module”, zegt Beumer. “E-OPS is volledig geïntegreerd met ons ERP systeem, wat betekent dat informatie op de webshop over stuklijsten, artikelprijzen, kortingen en de beschikbaarheid van onderdelen actueel is. Productafbeeldingen en andere content beheren we eenvoudig zelf.”

Onze projectleider van Solvisoft stond altijd voor ons klaar en we kregen een passend antwoord op elke vraag die we hadden.

Resultaat

“We hebben nu een webshop op maat met een persoonlijk portaal voor onze klanten”, zegt Beumer. “Naast standaardfunctionaliteiten als een overzicht van orders, facturen en retouren, bieden we onze klanten graag iets extra’s. Met het chassisnummer krijgen ze een stuklijst en specificaties van hun eigen trailer. Zo hebben ze direct inzicht in welke onderdelen ze nodig hebben. Daarnaast kunnen onze klanten, die bijvoorbeeld maandelijks dezelfde bestelling doen, een favorietenlijst samenstellen wat hen ontzettend veel tijd scheelt. Bovendien stellen we  digitale tekeningen van de onderdelen beschikbaar en bieden we handleidingen voor de werkplaatsen.”  
“De toegankelijkheid van onze webshop wordt enorm gewaardeerd”, gaat Beumer verder. “Veel van onze klanten zijn zelf chauffeur en kunnen nu ‘s avonds op hun gemak onderdelen bestellen via de webshop, wat voorheen niet kon. En internationale klanten kunnen onderdelen inkopen tijdens eigen kantooruren. Klanten registreren zich in de webshop en worden automatisch herkend in ons ERP-systeem, offerte-aanvragen en orders worden volledig geautomatiseerd afgehandeld. Dit bespaart onze medewerkers kostbare tijd die ze nu kunnen besteden aan complexe problemen of vragen.”

Toekomst

Kraker Trailers referentiecase

“Nu we een maand live zijn, zien we dat 15 tot 20% van de totale onderdelenverkoop via de webshop komt”, geeft Beumer aan. “We zijn druk bezig om onze huidige klanten te wijzen op de webshop, maar ook om onze online zichtbaarheid te vergroten door te adverteren. De eerste resultaten in deze korte periode zijn dus positief!”

“Waar we nu mee bezig zijn, is om elke trailer uit te rusten met een unieke QR-code”, zegt Beumer. “De code is gekoppeld aan een landingspagina met specificaties over de trailer. Ook Google Maps is via de QR-code beschikbaar, zodat een klant met pech direct een overzicht heeft van alle werkplaatsen in de buurt.”

“Daarnaast willen we de garantieafwikkeling via de webshop laten verlopen”, vertelt Beumer. “Nu verwerken onze medewerkers die aanvragen zelf, maar straks registreert de klant de trailer via de webshop. Deze registratie wordt dan automatisch gekoppeld aan het CRM-systeem en onze medewerkers hoeven de aanvraag alleen nog maar toe te kennen of af te wijzen. Er komen dus nog meer mooie functionaliteiten beschikbaar voor onze klanten.”

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor maakbedrijven]

Download