Google beëindigt Universal Analytics in juli 2023

Gepubliceerd op: 21 maart | Terug

Google beëindigt Universal Analytics in juli 2023

Google Analytics is een gratis softwareprogramma van Google dat meer inzicht geeft in het gedrag op uw website of webshop. Het geeft inzicht in zowel het aantal bezoekers, waar ze vandaan komen, waar ze naartoe navigeren en wat het einddoel is.

Google Analytics stopt met Universal Analytics (UA, of GA3). Gebruikers hebben nog 4 maanden de tijd om over te stappen op Google Analytics 4 (GA4). Na 1 juli 2023 heeft u nog minimaal 6 maanden toegang tot de data in Universal Analytics. Er komt alleen dus na 1 juli 2023 geen nieuwe data meer bij. Binnen uw Google Analytics-interface houdt Google u op de hoogte wanneer u niet meer bij de gegevens in Universal Analytics kunt komen.

 

Starten met GA4

 

Starten met GA4

Het is essentieel om nu te starten met het verzamelen van webstatistieken in GA4 om een volledig inzicht te krijgen in de klantreis van uw webshop/website. U kunt zowel in UA als in GA4 data verzamelen, waardoor u deze parallel kunt laten lopen. GA4 is gebaseerd op gebeurtenissen in plaats van hits, wat onder andere het tracken van one-pagers eenvoudiger maakt. Door het verzamelen van website- en app-gegevens biedt GA4 een nieuw en diepgaand inzicht in het klantgedrag.

Voor klanten die geen GA4-property instellen met basisinstellingen, configureert Google vanaf maart een property met een aantal minimale basisinstellingen die aansluiten op de bestaande Universal Analytics-property. Dit omvat bepaalde conversiegebeurtenissen, Google Ads, links en bestaande websitetags.

Voor Universal Analytics-klanten met websites die zijn getagd met gtag.js of analytics.js (waaronder via tagbeheersystemen zoals Google Tag Manager), maakt Google een gekoppelde sitetag waarvoor bestaande tags waar mogelijk worden hergebruikt om verkeer naar de nieuwe GA4-property te sturen.

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het juist instellen van de GA4-property, analytics rapportage vragen over Google Analytics 4 of nog geen Google Analytics in uw E-OPS omgeving voor uw website en/of webshop? Dan kunnen wij u daarbij helpen.

Of heeft u interesse in een Google Analytics 4 training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of bespreek het met uw persoonlijke E-Commerce consultant.

 

[Nieuws - Nieuws afsluiter]

Benieuwd naar andere nieuwsberichten?

Elke maand plaatsen wij een nieuw bericht.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

[Inschrijven voor onze nieuwsbrief?]

Vul je gegevens in en ontvang wekelijks tips, nieuws en andere informatie over e-commerce en IT-beheer.